Lezen!

Alles wat je moet weten over het nieuwe album ‘Nonante-cinq’ van Angèle

© Manuel Obadia-Wills

De Brusselse zangeres Angèle bracht vorige week vroeger dan verwacht haar nieuwe album ‘Nonante-cinq’ uit. Wij bestudeerden de nieuwe plaat én konden haar spreken! 😍

Wie is Angèle? (Klik hier!)

  • Ze wordt in 1995 geboren in Ukkel als Angèle Van Laeken. Ze groeit op in Linkebeek (in de rand van Brussel) als dochter van een muzikant en een actrice.
  • Ze verkoopt 1,5 miljoen exemplaren van haar eerste album Brol (2018) en wordt een echte ster in Frankrijk.
  • In 2020 scoort ze een wereldhit met Dua Lipa: ‘Fever’. Ze wordt ook uitgenodigd door Lady Gaga voor een onlineconcert én krijgt steun van Miley Cyrus.
  • Op Netflix staat er sinds kort een documentaire over haar: ‘Angèle’.

Normaal gezien zou ‘Nonante-cinq’ pas op 10 december uitkomen. Maar vorige week raakte Angèle besmet met het coronavirus 😷 en moest ze plots haar verjaardag alleen in quarantaine vieren. Daarom besloot ze om haar album een week vroeger dan gepland uit te brengen.

Een leuk verjaardagscadeau voor zichzelf én haar fans! Sinds enkele dagen kan je het album ook op CD of plaat in de winkelrekken vinden. 💿

Waarover gaat Nonante-cinq?

20211027_angele_nieuwalbum.png
© @angele_vl (instagram)
| De foto die op de albumhoes van 'Nonante-cinq' staat.

Met haar nieuwe liedjes geeft ze de luisteraar eigenlijk een beetje een ‘blik achter de schermen’ van haar leven. Ze heeft het over de angsten en twijfels die ze soms heeft. Dat ze het soms moeilijk heeft met haar succes. Aan BRUZZ(Ket) vertelde ze dat ze tijdens de lockdown veel heeft nagedacht over haar angsten.😨 En dat het haar helpt om erover te schrijven: zo kan ze het verdriet van zich afzetten.

Ook in de documentaire op Netflix die over haar gaat, vertelt ze heel persoonlijke dingen. Zo legt ze uit dat het allemaal heel snel is gegaan voor haar en dat ze het soms moeilijk vindt om zichzelf te blijven. Vroeger was ze ook vrijer. Maar ze zegt ook dat ze haar leven nu niet zou willen ruilen voor dat van vroeger.

En daarom zit de zangeres op de albumhoes van ‘Nonante-cinq’ in een achtbaan. Want haar leven is een rollercoaster: met hoogtepunten (‘ups’) en dieptepunten (‘downs’) of met goede en minder goede momenten.

Angèle mengt deze moeilijke thema’s met vrolijke muziek, zoals bijvoorbeeld in de nummers ‘Profite’ en ‘Solo’. Maar er zitten op de plaat ook wat rustigere liedjes bij, zoals ‘Taxi’ en ‘Mauvais rêves’.

BRUZZ(Ket) sprak met Angèle

Voor het nummer ‘Démons’ werkte ze samen met de Brusselse rapper Damso. In het interview met BRUZZ(Ket) vertelt ze over haar samenwerking met hem:

Daarnaast beantwoordde ze nog enkele andere vragen van de BRUZZ(Ket)-kijkers:

👉"Wat zijn je favoriete plekken in Brussel?"

👉"Ben je fan van voetbalploeg Union Sint-Gillis?"

Concert

Nu de plaat overal verkrijgbaar is, zijn fans vooral heel benieuwd naar hoe de nummers live klinken.🎤 Volgend jaar staat ze maar liefst 5 keer in de Brusselse concertzaal Vorst Nationaal. Ze staat ook 1 keer in het Sportpaleis.

Maar er is nog meer! Ze mag volgend jaar ook het publiek van Dua Lipa opwarmen tijdens Dua’s concerten in Londen.

Wij wensen Angèle alvast heel veel succes! 😍

Voor wie haar graag live wil zien:

Op 16/5, 19/12, 20/12, 21/12 & 22/12/2022, in Vorst Nationaal, meer info: www.vorstnationaal.be