Nieuws

Bedenk een nieuwe naam voor de Leopold II-tunnel

© PhotoNews
| Een van de uitritten van de Leopold II-tunnel aan de basiliek van Koekelberg

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de Leopold II-tunnel, de langste tunnel van het land. Na zijn herstelling zal de tunnel een nieuwe naam krijgen. Brusselaars mogen zelf een naam voorstellen. 😱 Er is wel één belangrijke regel: het moet de naam zijn van een vrouw met een belangrijke rol. Heb jij een goed idee?

Vrouwennaam

Waarom moet het precies een vrouwennaam zijn? Amper 6 procent (wat heel weinig is) van de Brusselse straten werden naar een vrouw genoemd. Veel van onze straten kregen dus de naam van een belangrijke man. πŸ‘¨β€πŸ¦± Maar er zijn natuurlijk ook veel vrouwen die een belangrijke rol speelden en spelen in onze geschiedenis en maatschappij. πŸ‘© En daarom krijgt de nieuwe Leopold II-tunnel dus een vrouwennaam.πŸ‘

Welke naam zoeken ze precies? Het moet de naam zijn van een overleden vrouw die ook vandaag nog een goed voorbeeld is voor onze samenleving. πŸ‘ Elke Brusselaar, jij dus ook, kan namen voorstellen via dit formulier of via het gratis nummer 0800 94 001, bereikbaar tussen 8 en 18 uur. πŸ“ž Dat kan nog de hele maand september.

Stemmen

Nadien zal een team van experts uit alle voorstellen enkele namen selecteren. πŸ” Daarna moeten de Brusselaars uit deze lijst een winnares kiezen via een stemming. Die stemming zal in november plaatsvinden en nadien wordt de naam bekendgemaakt. πŸ“’

De oproep is heel erg populair. Er zijn al meer dan 5.000 inschrijvingen! 😲 Heb jij ook een goed voorstel? Vul dan zeker het formulier in en wie weet wint jouw voorstel!