Nieuws

Brussel Helpt haalt 84.245 euro op voor vzw Straatverplegers

© Cato Beljaars
| BRUZZ

Wow, de Brussel Helpt-actie brengt 84.245 euro op! Er zijn meer dan 5.000 spaghetti's verkocht. Het ingezamelde bedrag gaat naar de vzw Straatverplegers die zich inzet voor de strijd tegen dakloosheid.

Vzw Straatverplegers

Vzw Straatverplegers is een organisatie die daklozen helpt. Hun doel is om een einde te maken aan dakloosheid. In Brussel slapen ongeveer 800 mensen op straat. De organisatie wil voor elk van hen een oplossing bieden.

Het geld willen ze gebruiken om meer daklozen te kunnen verzorgen en voor de huisvesting van daklozen. Huisvesting is een onderkomen, waarbij mensen een dak boven hun hoofd hebben.

Brussel Helpt is de jaarlijkse liefdadigheidsactie van BRUZZ. Daarbij wordt spaghetti gemaakt en gegeten ten voordele van een goed doel. Dit jaar levert het een recordaantal van 5042 spaghetti-eters op.

Op 131 locaties kon je dit jaar terecht voor De Grootste Spaghettislag ter Wereld, meer dan een verdubbeling sinds vorig jaar.

Emilie Meessen, mede-oprichter van vzw Straatverplegers reageert op de bekendmaking van het ingezamelde geld: "Ik ben ontroerd door het hoge bedrag. Het is geweldig dat zoveel mensen zich ingezet hebben, de ondersteuning werkt bemoedigend."

“We zijn in de wolken”, zegt Ineke Le Compte, commercieel directeur bij BRUZZ, over het succes. “Het was een massale opkomst met alle partners die vandaag mee spaghetti maakten. Zo zetten we het daklozenprobleem opnieuw op de agenda", gaat Ineke verder. “Brussel is het er duidelijk over eens: dit probleem moet uit de wereld worden geholpen."