'Dag van de Leerlingenraad' wordt nieuwe traditie

© SJC Woluwe
| Om de nieuwe traditie te vieren, kreeg de leerlingenraad van het Sint-Jozefscollege minister Ben Weyts op bezoek.

HOERA, een nieuwe traditie in het Nederlandstalig onderwijs! 🎉 Vanaf nu zal de ‘Dag van de Leerlingenraad’ elk jaar plaatsvinden op de laatste woensdag van mei.

Het idee voor de ‘Dag van de Leerlingenraad’ kwam van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). Op deze dag willen ze leerlingen in de verf zetten die opkomen voor de belangen van al hun medeleerlingen. 🎓

Waarom is een Leerlingenraad belangrijk?

De leerlingenraad van het Sint-Jozefscollege zorgden vorig jaar voor de bouw van een zittribune op de speelplaats. Nu denken ze mee na over een nieuwe overdekking van de speelplaats.

Volgens Ben Weyts, Vlaams minister voor Onderwijs, zijn zo’n leerlingenraden en hun acties heel belangrijk. 👌🏾👏🏼 Ze maken het verschil voor hoe leerlingen zich voelen op school en ook voor hun resultaten.

Sint-Jozefscollege Woluwe leerlingenraad zittribune
© Sint-Jozefscollege via Facebook
| De zittribune werd er geplaatst op vraag van de leerlingenraad.

Minister trakteert op pizza

Natuurlijk moet de eerste keer van deze nieuwe traditie ook gevierd worden! Scholen konden daarom een feestpakket bestellen bij de VSK. 🎁 40 scholen deden dat ook.

De leerlingenraad van het Sint-Jozefscollege kreeg er nog een speciale verrassing bovenop. 🤗 De 17-jarige Louis Notte, voorzitter van VSK, ging er op bezoek.

Maar dat was nog maar een opwarming. Want plots verscheen ook Minister Weyts als fietskoerier met een zak vol pizzadozen. 🚴🏻 Hij bedankte de leerlingenraad voor hun inzet en gaf hen waardebonnen voor pizza. 🍕 (Het was nog te vroeg om echte pizza te eten 😅)