Debatatelier Debateville ontvangt Koningin Mathildeprijs

In de video hierboven vertelt Sophie Buysse van Debateville aan radiopresentator Bram over de debatateliers en hun ontmoeting met koningin Mathilde.

Groot nieuws voor Debateville. Het debatatelier heeft vandaag de Koningin Mathildeprijs ontvangen, uit handen van de koningin zelf. 😱

Debateville is een naschoolse debat- en spreekvaardigheidsclub voor jongeren tussen 11 en 14 jaar. Elke week komen ze samen op één van de vier locaties in Brussel en leren ze debatteren.🗣️

Allemaal dingen 👆 die van pas komen op school als je bijvoorbeeld een spreekbeurt moet houden voor de klas, maar ook in je dagelijks leven of later in je werk.

En het is vooral fijn om over een thema dat je belangrijk vindt te discussiëren en je standpunt te verdedigen. Dat vinden ook de vele Brusselse ketjes die elke week naar één van de ateliers van Debateville gaan.

20210625 debateville
© Debateville
| Tijdens de ateliers leer je je standpunt te verdedigen en hoe je moet omgaan met de mening van anderen.
20210625 debateville koningin mathildeprijs
© Frank Toussaint
| De prijsuitreiking van de Koningin Mathildeprijs aan Debateville

Prijs uit handen van de koningin 🏆

Dat debatteren tof is en dat Debateville dat super goed doet, vond ook de jongerenjury van het Koningin Mathildefonds. Uit 30 Belgische projecten voor jongeren kozen zij Debateville uit als de winnaar.

Sophie Buysse, de oprichtster van Debateville, mocht daarom vrijdagochtend op bezoek bij de koningin om hun prijs in ontvangst te nemen, samen met een aantal Debatevillers. In de video 🎦 bovenaan dit artikel vertelt ze hoe dat juist ging.

Naast een trofee en een oorkonde kregen ze ook een geldsom van 10.000 euro waarmee ze nog meer debatateliers kunnen organiseren.

Iets voor jou?

Discussieer jij graag over thema’s die jij belangrijk vindt, dan kan je je nog inschrijven voor de wekelijkse ateliers van Debateville. Dat kan via hun website.

De ateliers worden één keer per week georganiseerd op een van deze vier plaatsen:

  • Muntpunt in Brussel
  • Pianofabriek in Sint-Gillis
  • GC Ten Noey in Sint-Joost
  • GC Nekkersdal in Laken