Lezen!

Deva las ‘De muziekdoos n°1 Welkom in Pandoria’

© Dupuis

Het stripverhaal gaat over Nola die voor haar achtste verjaardag een prachtig geschenk krijgt: de muziekdoos van haar moeder. De muziekdoos speelt een betoverende melodie maar als Nola beter kijkt, merkt ze dat er een klein meisje in zit dat haar om hulp roept. Nola wordt zelf ook klein, kruipt in de doos en ontdekt er een wonderbaarlijke wereld.

Dit stripverhaal moet je echt lezen omdat het heel kleurrijk en fantasierijk is. De muziekdoos is eigenlijk een sneeuwbol waarin het land Pandoria ligt. Er komen verschillende rare wezens in voor. Bijvoorbeeld een octopus met benen en een lange roze tentakel baard.

Het verhaal vond ik heel boeiend want als je het leest, raak je er in verdiept en kan je het moeilijk van je afzetten. De schrijver maakt je nieuwsgierig naar wat Nola allemaal gaat beleven. Er is iemand ziek en Nola moet op zoek gaan waarom.

Ik vond het ook leuk dat Nola nieuwe vrienden maakt. Zo is er Andrea, het meisje dat om hulp vraagt, Igor de broer van Andrea, de herborist en het hondje Pitbull. Toen het stripverhaal uit was, vond ik het jammer. De strip gaat eigenlijk over vervuiling en wat er in het verhaal gebeurt zou ons ook kunnen overkomen!

De muziekdoos deel 2
© Dupuis

Weetje over de strip:

De Muziekdoos is de eerste strip van onderwijzeres en schooldirectrice Carbone. Zij heeft al kinderboeken geschreven. De tekeningen zijn van de Belg Gijé alias Jérôme Gillet. Het is ook zijn eerste strip. Op 3 april verschijnt het vervolg: Het Geheim van Cyprien. Ik kijk er al naar uit.