Een dag in het leven van juf Ellen

Juf Ellen

Ellen Thuben pendelt elke dag van Mechelen naar Schaarbeek. Daar geeft ze al drie jaar les in basisschool Hendrik Conscience. Dit jaar staat ze voor het eerst voor de klas van het vijfde leerjaar en dat valt reuze mee, zegt Ellen. Speciaal voor BRUZZket, en omdat het vandaag de Dag van de Leerkracht is, hield ze een fotodagboek bij.

? 6.30 uur. Gezond versus ongezond

20201004 Ellen ontbijt 01

Deze week werken we in de klas rond gezondheid. Ik ben me ervan bewust dat ik niet elke dag gezond eet: chocolade is een kleine verslaving (lees: dagelijkse gewoonte), ik hou veel van ijsjes en een restaurantbezoekje sla ik niet graag af. Maar welke leerkracht eet wel elke dag gezond?

? Bananen zijn dan weer mijn ‘wondervrucht’. Volgens mijn boek ‘Life hacks voor op reis’ zijn ze bijzonder voedzaam en het perfecte alternatief voor een zoete snack. Happy me!

? 7.20 uur. Op weg naar school

20201004 Ellen trein 02

Het is nog vroeg, maar daar komt mijn dagelijks transportmiddel aangereden. ?

Een mooie zonsopgang lacht me toe. Voor velen misschien een moment om nog wat verbeterwerk voor school te doen, voor mij is de ochtendrit eerder babbelen met vrienden. Ik heb hier door de jaren heen al enkele nieuwe vriendschappen gesloten.

? 10.00 uur. Bewegen

20200410 Ellen beweging 03

Mijn nieuwe leerling, Atalay, laat tijdens het dagelijkse bewegingsmomentje even zien hoe lenig hij wel niet is.

Veel ‘aah’s’ en ‘ooh’s’ weerklinken in de klas.

Zo kan je dus ook indruk maken op je nieuwe klasgenoten. ?

? 11.30 uur. Schoolfotograaf

20201004 Ellen fotograaf 04

Daar neemt ze plaats voor de schoolfotograaf ?, met haar mooiste glimlach en in haar nieuwste outfit. Lachen voor de camera voelt voor sommige leerlingen een beetje raar aan, maar niet voor Maysha.

Nu nog even wachten op de afgedrukte foto en dan kunnen mama en/of papa de nieuwe foto van hun oogappel in hun portefieulle steken!

? 13.00 uur. Middagpauze

20201004 Ellen middagpauze 05

Middagpauze, een lege klas, en dus het perfecte moment om me te concentreren op wat verbeterwerk.

Verbeteren in de leraarskamer lukt me niet altijd even goed. Elke dag is er wel iets te verbeteren. Ik denk dat elke leerkracht (van de lagere school) dat zal bevestigen. ?

? 14.50 uur. Kookles

20201004 Ellen kookles 06

Even poseren met de klas na een geslaagde kookles. Er stonden vier lekkere, gezonde recepten op het programma: tomatensalsa met tacos, smoothie van spinazie en banaan (ook zeer lekker voor de leerkracht uiteraard), tonijnsalade met komkommer en toastjes van rijstwafel met hummus.

Verschillende leerlingen kwamen mij op het einde van de les de recepten vragen. Een geslaagde les, niet?

? 18.00 uur. Ontspannen

20201004 Ellen ontspanning 07

Vandaag stond er geen Spaanse les op het programma, maar wel ‘boulderen’.

Ik heb al verschillende jaren geleden kennisgemaakt met deze sport, maar ik heb ze pas recent opnieuw ontdekt. Tijdens het ‘boulderen’ klim je tot op een hoogte van 3 tot 5 meter zonder touwen. ?‍♀️ Elke keer weer een plezier om te doen, maar in het begin kan je wel wat spierpijn ervaren. Je traint namelijk andere spieren dan gewoonlijk. The place to be: ‘Klimkaffee’ in Mechelen.

? 22.30 uur. Laptop toe

20201004 laptop 08

Laatste mails nagekeken en tijd om de laptop af te sluiten! Dit was het voor vandaag. ?