Oproep

Kinderjury gezocht voor het Anima festival

© Anima Festival 2024
Updated: 07-09-2023 - 17:30

BRUZZKet zoekt een kinderjury voor het jaarlijkse Anima festival. De jury moet de beste animatiekortfilm kiezen. Misschien ben jij wel wie we zoeken! ๐Ÿ˜ฑ

Wat zijn animatiefilms?

Alle films die niet โ€˜live' maar beeld per beeld zijn opgenomen. Dit kunnen zowel tekenfilms zijn als films met poppen, boetseerklei of digitale beelden.ย ๐ŸŽฅ

Wat is het Anima festival?

Het Anima festival is het internationale animatiefilmfestival van Brussel waar er enkel animatiefilms worden vertoond. Anima is erg uniek want het is het enige animatiefilmfestival in Belgiรซ. Het vindt elk jaar in de krokusvakantie plaats en ook altijd op dezelfde plek: het Flageygebouw in Brussel.

De films komen uit alle hoeken van de wereld. ๐ŸŒŽ Ze kunnen kort of lang zijn en voor alle leeftijden: van zeer jonge kinderen tot families, volwassenen en professionals.

Anima is een van de belangrijkste animatiefilmfestivals in Europa. Het festival staat bekend om zijn goede films, leuke sfeer รฉn pannenkoeken! ๐Ÿฅž

Word jury!

๐ŸŽฅ BRUZZKet zoekt jou! Want het Anima festival heeft een jury nodig. Die jury bestaat uit 5 jongeren en mag de BRUZZKet-filmprijs geven voor de beste kinderfilm.

๐ŸŽฅ Hou jij van films? Ben jij 9 jaar of ouder? Spreek je Nederlands en begrijp je wat Frans? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

๐ŸŽฅ Sommige kortfilms zijn in het Frans, maar de films worden in groep bekeken en besproken. Je kan dus altijd uitleg vragen als je iets niet begrijpt.

๐ŸŽฅ Het Anima festival is in de krokusvakantie. Als jurylid moet je je kunnen vrijmaken op bepaalde dagen (die gaan we later nog aankondigen). Op die dagen bekijk je samen met de andere juryleden de kortfilms in het Flageygebouw en word je begeleid door iemand van het Anima-festival en iemand van BRUZZ.

๐ŸŽฅ Als beloning mag je het festival van binnenuit beleven en mag je nadien met je gezin of vrienden gratis naar een film op het festival gaan kijken.

Iets voor jou? Schrijf je in!

Het is momenteel nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijd. Het festival vindt plaats tussen 23 februari en 3 maart 2024.