Kinderjury gezocht voor het Anima festival

© Anima Festival 2023

BRUZZKet zoekt een kinderjury voor het jaarlijkse Anima festival. De jury moet de beste animatiekortfilm kiezen. Misschien ben jij wel wie we zoeken! 😱

Wat zijn animatiefilms?

Alle films die niet ‘live' maar beeld per beeld zijn opgenomen. Dit kunnen zowel tekenfilms zijn als films met poppen, boetseerklei of digitale beelden. 🎥

Wat is het Anima festival?

Het Anima festival is het internationale animatiefilmfestival van Brussel waar er enkel animatiefilms worden vertoond. Anima is erg uniek want het is het enige animatiefilmfestival in België. Het vindt elk jaar in de krokusvakantie plaats en ook altijd op dezelfde plek: het Flageygebouw in Brussel.

De films komen uit alle hoeken van de wereld. 🌎 Ze kunnen kort of lang zijn en voor alle leeftijden: van zeer jonge kinderen tot families, volwassenen en professionals.

Anima is een van de belangrijkste animatiefilmfestivals in Europa. Het festival staat bekend om zijn goede films, leuke sfeer én pannenkoeken! 🥞

Word jury!

🎥 BRUZZKet zoekt jou! Want het Anima festival heeft een jury nodig. Die jury bestaat uit 5 jongeren en mag de BRUZZKet-filmprijs geven voor de beste kinderfilm in de leeftijdscategorie 3 tot 8 jaar.

🎥 Hou jij van films? Ben jij 9 jaar of ouder? Spreek je Nederlands en begrijp je wat Frans? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

🎥 Sommige kortfilms zijn in het Frans, maar de films worden in groep bekeken en besproken. Je kan dus altijd uitleg vragen als je iets niet begrijpt.

🎥 Het Anima festival is in de krokusvakantie. Als jurylid moet je je kunnen vrijmaken op zondag 19 februari, maandag 20 februari en dinsdag 21 februari. Op die dagen bekijken je samen met de andere juryleden de kortfilms in het Flageygebouw en word je begeleid door iemand van het Anima-festival en iemand van BRUZZ.

🎥 Als beloning mag je het festival van binnenuit beleven en mag je nadien met je gezin of vrienden gratis naar een film op het festival gaan kijken. Van BRUZZKet krijg je daar bovenop draadloze oortjes.

Iets voor jou? Schrijf je snel in!

Vraag een van je ouders om het formulier hieronder samen met jou in te vullen. Alle inzendingen worden grondig doorgenomen en daarna selecteren we daaruit de vijf ketten die de BRUZZKet kinderjury tijdens het Anima festival zullen vormen. Ben je erbij, dan sturen we een berichtje naar het e-mailadres van je mama of papa met alle informatie.

Opgelet! Inschrijven kan tot en met woensdag 8 februari.

Belangrijke informatie die je alvast aan je ouders kan geven (klik hier)

 • de jury komt samen gedurende drie opeenvolgende dagen:
  • zondag 19 februari: 11.30 tot 13.30 uur
  • maandag 20 februari: 9.30 tot 15.30 uur
  • dinsdag 21 februari: 9.30 tot 15.30 uur
 • adres: Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Elsene
 • de kinderen worden de hele tijd begeleid door een medewerker van Anima en BRUZZ
 • Anima festival voorziet eten tijdens de pauze op maandag en dinsdag
 • de kinderen krijgen elk oortjes van BRUZZ en mogen gratis naar één film tijdens het Anima festival met hun ouders/vrienden

Hebben je ouders nog vragen? Dan kunnen ze ons altijd bereiken op ket@bruzz.be

Lees meer over