Nieuws

Leerlingen Lycée Maria Assumpta mogen zonder uniform naar school als ze 1 euro betalen

© Lycée Maria Assumpta via Facebook

Leerlingen van de Franstalige school Lycée Maria Assumpta in Laken mogen voor één dag zonder uniform naar school komen, als ze 1 euro betalen. Volgens de school gaat het om een symbolische actie om geld in te zamelen voor schooluitstappen. Maar niet alle ouders vinden dit een goed idee.

Normaal gezien moeten de leerlingen een blauw uniform dragen om naar school te gaan. 👖 Maar nu kregen ze op Smartschool een bericht dat ze op vrijdag 31 maart in gewone kledij naar school mogen komen. Om dat te mogen, moeten ze wel 1 euro betalen. De school zal het geld gebruiken voor schooluitstappen. Zo worden die minder duur en kunnen zoveel mogelijk leerlingen deelnemen.

Ongerust

Sommige ouders maken zich wat zorgen over de actie. Ze vinden dat het lijkt alsof je de regels mag overtreden als je geld betaalt. En “wat met de leerlingen van wie de ouders geen 1 euro meegeven? Die leerlingen zullen zich 'gestraft' voelen”, zegt een van de ouders.

De adjunct-directeur van de school zegt dat leerlingen niet verplicht zijn om deel te nemen aan de actie. Volgens hem is er voorlopig ook maar één ouder die heeft laten weten dat ze het niet eens is met de actie. Het bedrag (=1 euro) dat gevraagd wordt, is symbolisch zegt hij. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen meedoen.

"Dit is een van de vele acties die we organiseren om de kosten van uitstapjes te drukken, zodat zoveel mogelijk leerlingen kunnen deelnemen", zegt hij aan de Franstalige krant La Capitale.

Volgens de school is het ook niet de enige dag waarop leerlingen zonder uniform naar school mogen komen: onlangs was het bijvoorbeeld carnaval, ook toen mochten leerlingen hun eigen outfit kiezen. Alleen moest er bij carnaval niet betaald worden om het uniform thuis te mogen laten.

Vind jij de actie een goed idee of niet? En zou je zelf meedoen? 

Laat het weten in de comments!