In pyjama naar school voor Bednet

© Carolus Magnus
| Het vijfde leerjaar van basisschool Carolus Magnus kwam vandaag in pyjama naar school.

De kans is groot dat jullie vanochtend wel heel snel klaar waren voor de schooldag. Want op 12 maart is het de Nationale Pyjamadag en dan mag je in pyjama naar school. Maar dat doen we natuurlijk niet zomaar.

Door het coronavirus hebben we het allemaal al eens gedaan. Les volgen van achter de computer thuis en dan kan die pyjama al eens wat langer aanblijven.

Voor kinderen die lange tijd ziek zijn en daardoor niet naar school kunnen, is dat vaak de enige manier om de lessen live te kunnen volgen. Zij volgen de lessen die in de klas gegeven worden elke dag via een computer thuis.

Wat is Bednet?

Bednet is een organisatie die ervoor zorgt dat zieke kinderen en jongeren live via internet hun lessen kunnen volgen.

Het systeem dat daarvoor zorgt, heet Bednet. Hoe gaat dat juist in zijn werk?

In het klaslokaal staat een 💻 laptop met camera zodat de kinderen (of de Bednetters) thuis de les kunnen meevolgen. Omgekeerd kunnen de leerlingen in de klas hun zieke klasgenootje dat thuis zit ook op een scherm zien. 👋 Zo krijgt iedereen toch een beetje het gevoel van samen in de klas te zitten.

Pyjamadag

Om al die zieke kinderen – die van thuis uit les moeten volgen – een hart onder de riem te steken, houden we elk jaar op 12 maart de Nationale Pyjamadag. Het thema van dit jaar is ‘dromen’.

Ook in basisschool Carolus Magnus in Schaarbeek deden ze mee en kwam bijna de hele school in pyjama naar school. Zij stuurden ons deze leuke foto’s door.👇

20210312 pyjamadag bednet carolus magnus
© Carolus Magnus
| Het vijfde leerjaar van basisschool Carolus Magnus kwam vandaag in pyjama naar school.
20210312 pyjamadag bednet carolus magnus
© Carolus Magnus
| Ook de kleuters op basisschool Carolus Magnus trokken hun beste pyjama aan.

En jij?

Deed jouw klas ook mee en ging jij vandaag ook in pyjama naar school? Laat het ons weten via de reacties hieronder.