Lezen!

Stromae is terug: alles wat je moet weten over zijn comeback

Stromae© Michael Ferire

Je hebt hem de laatste tijd misschien al een paar keer in het nieuws zien verschijnen, want de Brusselse zanger Stromae is weer helemaal terug. Met een nieuw album, een nieuwe tournee én een verrassende stunt op de Franse televisie. 🎤

Wie is Stromae? (Klik hier!)

  • Echte naam: Paul Van Haver
  • Leeftijd: 36 jaar (geboren in 1985, in Etterbeek)
  • Werd in 2009 bekend in verschillende Europese landen dankzij de hit 'Alors on danse'
  • Brak in 2013 wereldwijd door met zijn album Racine carée (bekend van hits als 'Papaoutai', 'Formidable' en 'Tous Les Mêmes'). Er werden in totaal 5,6 miljoen exemplaren van verkocht!

⏸️ Pauze

De Brusselse zanger Stromae heeft sinds 2009 verschillende hits gescoord. Maar na het wereldwijde succes van zijn laatste album Racine carée, besloot hij in 2015 om een pauze in te lassen. Het grote succes en de drukke wereldtournee zorgden voor veel stress. Bovendien kreeg hij ook nog andere gezondheidsproblemen. Dat zorgde ervoor dat hij uit de spotlights verdween.

De jaren nadien deed hij vooral werk achter de schermen. Hij concentreerde zich op zijn kledinglijn, maar werkte bijvoorbeeld ook mee aan videoclips van sterren als Billie Eilish en Dua Lipa.

dualipa_videoclip_stromae
© Youtube
| Stromae werkte mee aan de videoclip van het nummer 'IDGAF' van Dua Lipa

In een interview op de Franse televisie zei hij dat het hem ‘echt goed had gedaan’, omdat de aandacht niet meer op hem gericht was. Maar nu is hij weer klaar voor de spotlights en brengt hij nieuwe muziek uit.

Zijn nieuw album Multitude komt uit op 4 maart! 🤩

⏯️ Stunt op Franse televisie

Een van de nummers die op het nieuwe album Multitude zullen staan, is ‘L’enfer’. Stromae bracht het enkele dagen geleden uit op een hele speciale manier. Hij was te gast in de nieuwsuitzending van de Franse televisiezender TF1. Tijdens het interview met de nieuwslezeres begon hij plots te zingen. Zo leek het alsof hij al zingend een antwoord gaf op haar vraag. 😱

Iedereen was verrast en de beelden werden massaal gedeeld op social media. Het nummer is heel persoonlijk en gaat over de donkere gedachten die de zanger soms heeft.

Je kan zijn stunt in de nieuwsuitzending hier bekijken:

Stromae begon tijdens de nieuwsuitzending plots live te zingen

De officiële videoclip van 'L'enfer' kwam enkele dagen nadien online.

⏯️ Santé

‘L’enfer’ is niet het eerste nummer dat Stromae uitbrengt sinds zijn terugkeer. Midden oktober verraste hij de wereld al met zijn single ‘Santé’. Het nummer gaat over diversiteit en over de mensen die belangrijke jobs doen, maar die we soms toch vergeten.

Begin december mocht hij het nummer live brengen tijdens de beroemde Amerikaanse show ‘The Tonight Show’ met Jimmy Fallon. Ook daar kreeg hij veel positieve reacties op. ‘Santé’ werd intussen al meer dan 30 miljoen keer beluisterd op Spotify en de officiële videoclip kreeg al meer dan 25 miljoen views op Youtube. 👀

Het optreden van Stromae in de Amerikaanse show 'The Tonight Show Starring Jimmy Fallon'

Zin om hem live aan het werk te zien?

Dat kan! De Brusselse wereldster gaat ook weer op tournee. Zijn show in Brussel in februari is uitverkocht, maar hij komt nog verschillende keren terug naar Brussel (Paleis 12) in maart en juni van het jaar 2023.

Wie niet tot dan kan wachten, kan in ons land ook naar Werchter of Luik trekken. Een overzicht van al zijn concerten vind je op zijn website. 🎶

Heb jij het soms ook moeilijk? Dan kan je terecht bij Awel of WatWat.