Nadenken

VRAAG: Ben je blij dat de scholen maandag weer openen?

Maandag (16/11) openen de scholen opnieuw hun deuren na een extra lange herfstvakantie. Ben je daar blij om? Waarom wel? ๐Ÿ‘ Of waarom niet? ๐Ÿ‘Ž Laat het ons weten in de reacties ๐Ÿ‘‡

Wat nu?

De herfstvakantie werd verlengd, zodat het coronavirus zich minder snel zou kunnen verspreiden. Nu maandag moeten jullie dus voor het eerst in twee weken terug naar school.๐ŸŽ’

๐Ÿ‘‰ Voor leerlingen in de lagere school en in het eerste en tweede middelbaar verandert er niets: iedereen mag elke dag gewoon opnieuw naar school.

๐Ÿ‘‰ Leerlingen vanaf het derde middelbaar zullen na de herfstvakantie maar deels naar school kunnen. De helft van de tijd krijgen zij op school les, de andere helft volgen ze thuis les via afstandsonderwijs. De scholen mogen wel zelf kiezen hoe ze dat juist regelen: bijvoorbeeld de ene groep in de ochtend les en de andere in de namiddag of iedereen een week wel en een week niet.

Wat daarna?

Op 1 december wordt er gekeken hoe alles loopt en of het aantal besmettingen al voldoende gedaald is. Op dat moment wordt dan ook beslist of de scholen op dezelfde manier verder gaan of of ze terug overgaan naar voltijds les op school.

Ben jijย blij dat de scholen maandag weer openen? Waarom wel of waarom niet? Laat het ons weten in de reactiesย ๐Ÿ‘‡