Game

Gamer Noward uit Ukkel knap dertiende op WK Fortnite: Battle Royale

© La Capitale

Noward (Howard Castiaux) uit Ukkel is nog maar 23 jaar en samen met zijn gamebuddy 4zr (aka Jeremy Dang), veroverde hij de 13de plek in het dubbelspel op het WK Fortnite: Battle Royale. Dat vond afgelopen zaterdag 27 juli plaats in New York.

Fortnite ken je zeker wel! Het is een videospel dat sinds anderhalf jaar enorm populair is bij jongeren en kinderen. Je begint met een aantal spelers in dezelfde ruimte, en het doel is om zolang mogelijk te overleven. Het spel valt zo hard in de smaak, dat er zelfs een wereldkampioenschap werd georganiseerd! Die finale vond vorige week plaats in New York!

De Belg Noward speelde niet alleen (want dat doe je nooit bij Fortnight), maar met zijn Zwitserse gamebuddy 4zr, die nog maar 14 jaar oud is! Samen zijn ze lid van het COOLER team en versloegen ze 3000 andere spelers om een ticketje voor deze 'Winter Royale EU' finale in de wacht te slepen.

Het was in elk geval een erg spannende finale! Pas in de zesde en laatste ronde behaalde het duo een 'Victory Royale', dat betekent dat je als laatste speler overblijft en dus de ronde wint. Deze stunt leverde hen een knappe 13e plaats op in het eindklassement. Misschien komen ze hierdoor in aanmerking voor een job om als prof Fortnight te spelen!

De andere gamers van hun COOLER team, Nyhrox en Aqua, wonnen het wereldkampioenschap.

Wanneer Noward aan het spelen is kan je hem live volgen via Twitch.

Lees meer over