Nieuws

RWDM naar eerste klasse

© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ
| RWDM na de match.

Zaterdagavond heeft voetbalploeg RWDM (= Racing White Daring Molenbeek) de Challenger Pro League gewonnen. Daarom keren ze nu na 21 jaar terug naar eerste klasse.

Wat is de Challenger Pro League?

De Challenger Pro League is de competitie waarin de voetbalploegen die in tweede klasse spelen het tegen elkaar opnemen. Officieel heet deze klasse eigenlijk '1B'. RWDM speelde dit jaar in 1B, maar ze gaan nu dus naar de eerste klasse. Die heet de Jupiler Pro League (1A).

RWDM stond al lang op de eerste plaats in de Challenger Pro League. Toch was het spannend tot het einde want SK Beveren had maar 1 punt minder.

Wist je dat...

Kylian Hazard bij RWDM speelt? Hij is een jongere broer van profvoetballers Thorgan Hazard en Eden Hazard. 

RWDM speelde zaterdagavond thuis tegen de RSCA Futures (= de beloftes van RSC Anderlecht). Ze wonnen met 1-0 en werden zo de winnaars van de Challenger Pro League.

Wie die League wint, stijgt van tweede naar eerste klasse (= het hoogste voetbalniveau). Er zijn nu dus drie Brusselse ploegen in eerste klasse: RWDM, RSCA en Union.

Voor RWDM was het 21 jaar geleden dat ze in eerste klasse speelde. Dit is dus een historisch moment. Het was dan ook dik feest in het stadion na de match!

We gingen langs bij basisschool De Kleine Geuzen om te vragen wat zij van de promotie van RWDM vinden.

Voor welke ploeg sta jij, nu we drie Brusselse voetbalploegen in eerste klasse hebben?