Nieuws

RWDM nog niet zeker van plaats in eerste klasse

© Photonews
| RWDM na overwinning tegen Club NXT

De Molenbeekse voetbalploeg RWDM en SK Beveren wonnen allebei afgelopen weekend. Dit betekent dat RWDM op de eerste plaats blijft staan met één punt meer dan SK Beveren in de Challenger Pro League. Daarom is het nog wachten tot het weekend om zeker te weten of ze de Challenger Pro League zullen winnen en dus doorgaan naar eerste klasse.

Wat is de Challenger Pro League?

De Challenger Pro League is de competitie waarin de voetbalploegen die in tweede klasse spelen het tegen elkaar opnemen. Officieel heet deze klasse eigenlijk '1B'. RWDM speelt momenteel nog in 1B, maar ze maken kans om door te gaan naar eerste klasse. Die heet de Jupiler Pro League (1A).

RWDM speelde zaterdag tegen Club NXT. Deze match wonnen ze met 1-3. Ook SK Beveren speelde dit weekend een wedstrijd. Als SK Beveren niet zou winnen, was RWDM zeker van de eindwinst in de Challenger Pro League. ⚽

SK Beveren won na een spannende match zondag uiteindelijk met 2-3 tegen Lierse Kempenzonen. Door deze overwinningen staat RWDM momenteel op de eerste plaats met 66 punten. SK Beveren staat op de tweede plaats met 65 punten. Er is maar 1 punt verschil en dit betekent dat RWDM nog niet zeker is van zijn eerste plaats in de Challenger Pro League.

Zaterdag spelen beide ploegen opnieuw een match. Het is de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Als RWDM wint, mag de ploeg volgend jaar in eerste klasse spelen. 🏆Het is 21 jaar geleden dat RWDM nog in de eerste Belgische voetbalklasse speelde.