Doen!

BRONKS opent het Kinderkunstenjaar met 'België Ondertiteld'

© Saskia Vanderstichele

Vrijdag 15 februari is in jeugdtheater BRONKS het Kinderkunstenjaar 2019 van start gegaan. Dat is een samenwerking tussen de Vlaamse en de Franse gemeenschap rond jeugdtheater en kinderkunsten. BRONKS opende het jaar met de tweetalige theatervoorstelling België Ondertiteld. Een voorstelling die gebaseerd is op de vraag: Wat is dat nu eigenlijk, Belg zijn?

Thomas, BRUZZKet reporter gespecialiseerd in politiek, ging naar de voorstelling kijken en brengt verslag uit:

Het toneelstuk gaat over België en de verschillende mensen die er wonen. De makers van het stuk hebben 40 mensen uit het hele land geïnterviewd en ze vertellen aan de hand van hun ervaringen een verhaal over de Belgen. Het stuk wordt gespeeld door vijf acteurs die verschillende rollen aannemen. Ze spreken zowel Nederlands als Frans, maar er waren wel ondertitels.

Tous ensemble
© Clara Hermans
| Tous ensemble

Mijn favoriete personage was de man die deed alsof hij Eden Hazard was. De acteurs speelden zelfs de balkonscène op de Grote Markt na toen er werd gevierd dat de Rode Duivels derde waren geworden op het Wereldkampioenschap.

De voorstelling is heel grappig dus ik kan iedereen aanraden om te gaan kijken! Hij wordt nog gespeeld in verschillende theaters in Vlaanderen.

De opening van het Kinderkunstenjaar belooft opnieuw een jaar vol voorstellingen en evenementen rond jeugdtheater en kinderkunsten.

  • wat: België Ondertiteld
  • leeftijd: XL (vanaf 12 jaar)
  • wanneer: in Brussel kan je niet meer gaan kijken, maar de voorstelling wordt wel nog in andere steden gespeeld. Die vind je op de website van Bronks.
  • meer informatie vind je op www.bronks.be