Doen!

Tijd voor film met Anima!

© Anima festival
| Animatiefilmfestival Anima

Eindelijk bijna krokusvakantie! Maar een krokusvakantie zonder leuke dingen is natuurlijk geen geslaagde krokusvakantie. Daarom is er goed nieuws: al voor de 38e keer vindt tijdens de vakantie het Brusselse Animatiefilmfestival Anima plaats!

Tien dagen lang kunnen jullie genieten van allerlei animatiefilms, want ook voor kinderen en jongeren is er een groot aanbod! Wij zetten al een paar films voor jullie op een rijtje:

  • De wegpiraat en andere deugnieten over een stoere rat die alles en iedereen berooft die op zijn weg komen, maar waar anderen nu een stokje tussen steken.

  • Funan over een gezin dat uit elkaar wordt gerukt met als gevolg een strijd om te overleven.

  • Isle of dogs over een uitbraak van hondenaanvallen in Japan waardoor de honden worden verbannen naar een eiland en waar een jongen op zoek gaat naar zijn huisdier.

  • Dilili in Parijs over een meisje dat tentoongesteld wordt in Parijs en daarna een mysterie rond ontvoerde meisjes wil oplossen.

  • Corgi over een schattige puppy die het hart van de koningin van Engeland kan veroveren, maar dat vindt niet iedereen even leuk.

Ben je geïnteresseerd in een film? Op www.animafestival.be kan je het programma en de trailers bekijken.

TheBurden_Anima
© Kalle Wettre

Zelf aan de slag

Voor wie houdt van animatiefilms en er graag eens een zou maken is er nog goed nieuws: het festival organiseert samen met organisatie Zorobabel heel wat workshops voor kinderen! In anderhalf uur leer je hoe een animatiefilm gemaakt wordt , experimenteren jullie én maken jullie zelf ook filmpjes.

Per dag zijn er drie sessies. Telkens op de tweede verdieping van het Flageygebouw (VIP Foyer Flagey) een workshop om 13:30, om 14:45 en om 16:00.

Zin om een animatiefilmmaker te worden? Schrijf je dan zeker gratis in voor de workshops! Dat kan op de site van het festival: www.animafestival.be