Kijken!

Carnavalstoet met 'klimaathelden' in Etterbeek

© Buurthuis Chambéry

Buurthuis Chambéry organiseert op vrijdag 8 maart een carnavalstoet met klimaathelden. Een vrolijke, bonte stoet trekt door Etterbeek, met een heel actueel, maar toch ludiek thema: het klimaat! "Een leuk feest met veel ambiance."

Iedereen stapt mee: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ze maken een tocht vanaf het buurthuis Chambéry tot GC De Maalbeek met een korte stop in de tuin van Home Beauport. Iedereen kan tijdens de stoet aansluiten, verkleed of niet.

De stoet waggelt al swingend voort onder muzikale begeleiding van Terra Brasil. De hele vakantie wordt de stoet goed voorbereid: dansen om de ritmes onder de knie te krijgen, magische stokken en dromenvangers maken, lekkere cake bakken voor het feest achteraf in GC de Maalbeek, enzovoort.

Tijdens en na de stoet barst het feest los! " ’t Zit erop, onze stoet is gedaan. Het was weer heel leuk! 250 mensen, van jong tot oud en een leuk feest met veel ambiance achteraf in GC de Maalbeek", zegt Johanna van Buurthuis Chambéry. Dat klinkt ons, de BRUZZ Ket-redactie, als muziek in de oren. Exact zoals Carnaval moet zijn...

Bekijk hier de mooie foto's die onder andere werden getrokken door de jonge reporters Hafsa en Adam van Buurthuis Chambéry.