Nieuws

De beste sleeplekken in Brussel

© Kathy Travis
| Vanaf vandaag ligt er ook in Brussel genoeg wit om die slede van de zolder te halen

Vanaf vandaag ligt er ook in Brussel genoeg wit om die slede van de zolder te halen. En dan rijst de prangende vraag: waarheen met die slee? BRUZZ helpt je op weg.

Woluwepark

Als we eerlijk zijn is er in Brussel maar één 'mekka' voor de sleeliefhebber en dat heet Woluwepark. Het park schittert door zijn heel steile hellingen, maar heeft ook het voordeel dat de totale oppervlakte waarop gesleed kan worden heel groot is. Opletten wel, want éen van de best bezochte pistes in het park heeft een vallei-achtige structuur waardoor sledes van twee kanten kunnen komen. Een frontale sleebotsing behoort er tot de mogelijkheden! :)

Park van Vorst

Voor de wat intiemere slee-ervaring kan je terecht in het park van Vorst. Twee mooie hellingen, wel het wat minder steil dan die in het Woluwepark. Het park is makkelijk bereikbaar want het ligt dicht bij het centrum of premetro Albert. Het uitzicht over de stad en de Zennevallei is ook super mooi.

Dudenpark

Wie naar het park van Vorst gaat, kan ook eens proberen in het Dudenpark. Dit park met veel bos, heeft ook een paar steile hellingen die je als piste kan gebruiken, bijvoorbeeld naast het kasteel waar nu de filmschool Narafi gevestigd is.

Josaphatpark

Wie in Schaarbeek woont, kan terecht in het Josaphatpark. De hellingen zijn er niet zo lang, maar vrij steil (ter hoogte van de kinderboerderij toch). Met kleine broertjes of zusjes die liever langzaam glijden, trek je best naar de boogschuttersgilde (het veld langs de Lambermontlaan in het noordelijke deel van het park).

Park van Laken

In Laken blijkt het park van Laken de beste plek voor sleevertier.

Wolvendaelpark

Ook in Ukkel kom je aan je trekken, in het Wolvendaelpark. Hier moet je zijn voor de kortere, steilere hellingen.

In de rand rond Brussel kan je ten slotte terecht in het heuvelachtige provinciaal domein van Huizingen, waar erg veel hellingen voorradig zijn, of in het park Drie Fonteinen in Vilvoorde, met zijn grote natuurlijke kom.

In het bovenstaande lijstje vind je alvast wat ideeën. Tips en aanvullingen zijn welkom via de reacties.