Ella op reis: Bangkok

Hoi BRUZZketten,

Ik zit nu in Bangkok, de hoofdstad van Thailand.

Je kan het bijna niet vergelijken met Brussel. Bangkok is echt een reusachtige, drukke stad. Net als in Brussel zijn er verschillende nationaliteiten, maar dat is volgens mij dan ook het enige wat de twee steden gemeen hebben.

ella ZW

In Bangkok zijn er heel wat dingen die wij in Brussel nog niet kennen, zoals bijvoorbeeld de ‘skytrain’: een snelle trein die boven de stad rijdt, waardoor je de hele tijd een mooi uitzicht hebt op de stad. Ook zijn er glazen metropoortjes die het perron van de sporen scheiden, die zijn er voor de veiligheid. En de mensen schuiven hier ook netjes aan om in te stappen!

Zelf is de stad heel erg snel gegroeid. Daardoor zijn veel dingen nieuw. Je ziet hier dan ook hoge wolkenkrabbers en de meest moderne gebouwen maar daartussen ook nog heel wat krottenwoningen.

En als je het verkeer in Brussel al druk vindt, heb je Bangkok nog niet gezien. Als voetganger heb je geen voorrang als je wilt oversteken, goed opletten dus! En er zijn urenlange files. Met de auto zou je voor een kilometer een halfuur vastzitten of als je geluk hebt een kwartiertje. Daarom gebruiken wij hier enkel de metro, skytrain of de boot.

KET Ella Bangkok03
De Thai-Belgian Bridge stond eerst in Brussel.

Ook ben ik onze Brusselse brug gaan bezoeken: de Thai-Belgian bridge. Spijtig genoeg kon ik er amper bij door het drukke verkeer. Maar ik heb er voor jullie wel een foto van gemaakt!

Het is hier trouwens ook winter. Alleen sneeuwt het hier helemaal niet. Sommige Thai hebben nog nooit sneeuw gezien en willen zelfs betalen om sneeuw eens te mogen zien en voelen. Want ja, zelfs in de winter is het in Bangkok wel 33 graden! Ik begin hier al bijna te verlangen naar de Belgische regen. Tot binnenkort!