Nieuws

Ken jij de Instagrampagina ‘Weird Things In Brussels’ al?

© Weird Things In Brussels

Ooit al vreemde dingen gezien in Brussel? Een duif met een sneetje salami rond haar nek of een step op een hele gekke plek? Neem er een foto van en stuur die op naar de Instagrampagina ‘Weird Things In Brussels’! Dat is een pagina die alle gekke dingen in Brussel verzamelt. 📷

BRUZZ-journaliste Cato Beljaars begon in de eerste lockdown met de Instagrampagina en verzamelde ondertussen al een dikke 60 duizend volgers.

Het idee voor haar pagina kwam doordat ze regelmatig gekke dingen in Brussel ziet en die wou ze graag delen. En hoe gekker, hoe beter. Zo ging haar laatste post over de duiven die de stad overnemen. (Lees verder onder de foto.)

Een ander terugkerend thema zijn de deelsteps die op de meest absurde plaatsen worden achtergelaten. "Er worden heel vaak foto's naar mij gestuurd van steps op rare plaatsen en ik moet soms kiezen om er geen step-account van te maken”, vertelt Cato. 🛴 (Lees verder onder de foto.)

De pagina is zelfs zo groot dat Brusselaars eigen foto’s doorsturen naar Cato, en dat kan soms druk zijn: "Ik krijg soms zoveel binnen dat ik niet meer op iedereen kan antwoorden.”

Zelfs bekende Brusselaars delen haar berichten: “Angèle heeft ook ooit een post van mij gedeeld waarbij een verfrommelde poster van haar te zien was."

Zelfs een winkel

De pagina is zo populair geworden dat er nu ook totebags van ‘Weird Things In Brussels’ worden verkocht. Wil je er zo eentje?