Lezen!

Lees Marcela's hele artikel van op de poster: Ket zijn is plezant!

© BRUZZ Ket - Peter Dhont

Ik woon graag hier in Brussel. Ik vind opgroeien in Brussel een goede manier om je sociale vaardigheden te ontwikkelen, maar ook is het interessant om met mensen van andere culturen samen te leven.

DOOR MARCELA

Er wonen veel mensen, en veel culturen mengen zich. Zo hebben we in onze stad bijvoorbeeld kinderen die Frans of Spaans of Arabisch of welke taal dan ook spreken, en die kunnen ook naar een Nederlandstalige school gaan. In Brussel is het dus wel zeer voordelig om meertalig te zijn, want zo kun je met de meeste mensen communiceren!

Ik zou er niet aan denken om in een dorp te gaan wonen! Want daar wonen de meeste mensen al sinds ze klein zijn en kennen elkaar dus al langer. Bijna iedereen leeft er in dezelfde cultuur. Is dat niet saai? Doe mij maar de stad!

viaduct koekelberg

Nog een voordeel aan in de stad te wonen, is dat er meestal altijd grootwarenhuizen, klerenwinkels, shoppingcenters, cafés en restaurants in de buurt zijn. Je kan overal snel naar toe met het openbaar vervoer. Dat is trouwens beter voor het milieu en dan vermijd je ook files ;).

Gevaar?

Brussel is een bekende stad in het centrum van België, in het centrum van Europa. Onze locatie is één van de redenen waarom we de hoofdstad van Europa zijn.

Mensen denken vaak dat in een dichtbevolkte stad wonen zoals Brussel gevaarlijk is. Of dan bedoelen ze misschien niet gevaarlijk, maar dan zijn ze gewoon bang voor dieven en zakkenrollers. Ergens hebben ze wel gelijk. Het gebeurt toch wel eens dat je thuiskomt en je je afvraagt waar je telefoon is. En dan blijkt het dat die gestolen is!

Je sociale vaardigheden worden ook vaak op de proef gesteld. Je komt wel eens een dronken man of vrouw tegen in de metro, tram, of gewoon op straat. Als jij dan gewoon kalm blijft en rustig met die persoon omgaat, dat doet hij of zij je helemaal niks!

20180305_ZOOM_Publieke_ruimte_diversiteit_BRUZZ_ACTUA_1606_(c)_Photonews
© Photonews

Mijn liefde voor Brussel

Ook zijn er zo veel goede mensen in deze stad! Mensen die moeders helpen om de buggy met hun baby op de trein te krijgen, mensen die je verwittigen wanneer ze zien dat een zakkenroller op het punt staat om zich op je rugzak te storten, mensen die zien dat je iets waardevols liet vallen, ...

Marcela
© BRUZZ - Barbara Oorts

Ik voel me hier zeer goed. Eén favoriete plek in Brussel heb ik niet, want ik heb er zoveel! De Grote Markt, Manneken pis, het Atomium, de parken, het Zoniënwoud, ... In de toekomst wil ik wel graag in een ander land gaan wonen. Mijn moeder is in Colombia geboren. Dat zou ik ook met plezier eens uittesten!

Groetjes van Marcela, Schrijf-X-perte.

Bestel nu de poster waarop je dit artikel kan lezen!

Tel met de nieuwe BRUZZ Ket poster mee af naar de zomervakantie! En ontmoet enkele van onze X-perten, zoals Marcela, die met een klein stukje van dit artikel, onze poster siert.