Luister hier naar Radio TADA

© TADA

Op zaterdag naar school? Klinkt saai, maar dat is het helemaal niet als dat naar de TADA-school is. Daar leer je alles over de verschillende beroepen die er zijn, zoals bijvoorbeeld dat van radiopresentator. En daar hoort natuurlijk ook een echte radioshow bij! 📻

TADA is de afkorting voor ToekomstAtelierDelAvenir. Het is een zaterdagschool voor kinderen tussen 10 en 14 jaar, maar het is geen gewone school.

In de TADA-school bestaan de lessen uit workshops waar je alles leert over een bepaald beroep. 👩🏽‍🍳👨🏽‍💼👩🏻‍🔬 De les wordt altijd gegeven door iemand die dat beroep uitoefent. Dat kan gaan over verplegers, advocaten, architecten, kunstenaars, ... maar ook over journalisten en radiomakers.

Radio TADA 🎤

Zaterdag 15 oktober ging de TADA-les over radio maken. BRUZZ-radiopresentatoren Bram en Manon, producer Omar en dj’s Unos en Jules X waren de lesgevers van de dag. Zij legden uit hoe je radio maakt.

Luisteren is natuurlijk belangrijk, maar het zelf doen is dat ook!

En dus trokken de TADA-tieners op zaterdag 22 oktober naar de radiostudio van BRUZZ. Daar staken ze zelf maar liefst zes radioshows in elkaar. Ze kozen zelf de muziek voor hun show 🎶, zochten informatie op en deden de aan- en afkondiging van de nummers.

Het resultaat? Zes toffe radioshows en een dik uur goede muziek om bij te chillen of om net helemaal op los te gaan. Veel plezier!

🎤 Luister naar Radio TADA

Nisrine, Soufyane en Muneeb kozen de muziek voor deze radioshow.

Azeem, Rania, Malak en Aissatou kozen de muziek voor deze radioshow.

Giovanni, Noumidia en Deniz kozen de muziek voor deze radioshow.

Ilyas, Hanae en Yasmine kozen de muziek voor deze radioshow.

Yassmia, Ranya en Manal kozen de muziek voor deze radioshow.

Waël, Souleiman, Aymane en Mouloud kozen de muziek voor deze radioshow.

📸 De making-of