De Slaapkamer

Marcel (11): ‘Schaarbeek vind ik de mooiste gemeente van Brussel’

© Saskia Vanderstichele
| Marcel is elf en woont in de Brusiliatoren in Schaarbeek. "Geweldig, want ik heb hier een supermooi uitzicht over Brussel."

Elke gaan we bij een ket op bezoek in zijn of haar slaapkamer. Deze week is dat bij Marcel, elf jaar oud, in Schaarbeek. Marcel houdt van karten, gamen en Rubiks. Met dat laatste begon hij vorige zomer. “Het wordt dus nog veel oefenen voor ik aan een wedstrijd zal deelnemen”, vertelt hij.

▶️ Met wie woon je samen?

Met mijn mama, papa en grote broer van zestien.

▶️ Je hebt geen huisdieren?

Nee. Ik zou graag een hond of kat hebben, 🐶😺 maar dat is niet zo praktisch omdat we in de Brusiliatoren wonen. Dat is de tweede grootste woontoren in Brussel.

Als we een hond hadden, zou dat een gedoe zijn om die uit te laten. Ook een kat is niet zo handig, want de katten van de buren gaan vaak naar de andere terrassen en dan zijn de buren hun kat kwijt.

▶️ Woon je hier graag?

Heel graag! Brussel is groot en mooi. Ik ben blij dat ik hier kan wonen. Schaarbeek vind ik de mooiste gemeente van Brussel, vooral omdat het Josaphatpark hier is. In veel gemeenten heb je niet zo’n mooi en groot park. Ik vind Brusilia ook geweldig, omdat ik hier een supermooi uitzicht heb over Brussel. 🏙️

Wat ik ook leuk vind aan Brussel is dat je verschillende soorten buurten hebt die allemaal hun charme hebben. Dit is in Schaarbeek ook heel hard het geval.

▶️ Zou je hier graag blijven wonen?

Dat weet ik nog niet. Misschien wil ik later in Eindhoven, in Nederland, studeren, want daar is er een hele goede universiteit voor automechanica. 🚗 Maar misschien heb ik tegen dan al andere interesses, wie weet.

▶️ Wat zou je willen veranderen aan de wereld?

Het is een heel basic antwoord, maar vrede op aarde. Ook wil ik dat het klimaat betert, want zo kan het niet verder. Armoede moet ook de wereld uit.

▶️ Waar ben je trots op?

Op mijn kart-trofee. 🏆 Ik heb die in april, bij het begin van het kartseizoen gewonnen. Ik ben toen eerste in de race geworden!

▶️ Ga je vaak karten?

Een keer per maand, het is een dure sport. Karten vraagt ook veel tijd en je moet er naar Genk voor gaan, mijn ouders moeten dus elke keer mee.

Ik reed tot voor kort nog in de kids-groep, met karts die 40 km per uur gaan. Nu zit ik in een klasse hoger, en rijd ik met karts die 70 km per uur halen. Nu kan ik rijden met jongens van zestien. Ik heb onlangs een eigen pak gekocht, waar ik heel blij mee ben.

3ec5637c-1822slaapkamermarcel1csaskia-vanderstichele.jpg
© Saskia Vanderstichele

▶️ Heb je nog andere hobby’s?

Ja, gamen en Rubiks. Met Rubiks ben ik nog niet zo lang bezig. Deze zomer heb ik opgezocht hoe je dat moet doen.

Ik word er steeds beter in, maar ben nog niet goed genoeg om mee te doen aan wedstrijden.

Ik kan een Rubiks oplossen in dertig seconden, maar om het goed te doen in een wedstrijd moet je onder de twintig seconden zitten. Het wordt dus nog wel even oefenen voor ik aan een wedstrijd zal deelnemen.

▶️ Ik zie dat hier een piano staat.

Ja, ik volg piano en notenleer aan de muziekacademie. Ik kan het wel goed, maar ben geen Mozart of zo. 🎼

▶️ Heb jij nog wel tijd met al die hobby’s?

Ik ga ook naar de scouts! Maar ik heb nog veel tijd hoor.

Karten is één keer per maand en gamen doe ik wanneer ik daar tijd voor heb. Scouts is maar één keer per week. Volgend jaar valt notenleer weg en ik zie wel of ik nog verder wil doen met piano. Misschien doe ik dan een sport in de plaats.

Mag BRUZZ ook langs komen in jouw slaapkamer? 🛏

Wil je ook graag meewerken aan de rubriek De Slaapkamer? Stuur dan een e-mail naar dit adres 📧 en vertel ons een beetje over jezelf.

De reeks 'De Slaapkamer' verschijnt iedere week in BRUZZ-magazine, op de website BRUZZ.be en natuurlijk op BRUZZKet.be en het Instagramkanaal van BRUZZKet.

De Slaapkamer

Elke week bezoeken we een Brusselse ket in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.