De Slaapkamer

Odi (9): ‘Misschien is er een wereld in het heelal waar alles kan’

© Saskia Vanderstichele

Elke week gaat BRUZZ op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer. Deze keer is dat bij Odi (9) uit Molenbeek. Het liefst wil ze met een raket reizen naar het universum, om te springen op de maan en een ideale wereld te ontdekken.

▶️ Wat een groot kunstwerk achter jou. Heb je dat zelf gemaakt?
Ja, ik heb dat samen gemaakt met mijn papa toen ik zes jaar was. De kleine kunstwerkjes heb ik later gemaakt en er dan op gehangen. Ik wou dat heel graag maken, omdat ik graffiti heel leuk vind. Nu ben ik daar minder mee bezig, maar ik teken wel heel graag. Ik heb een ontwerp gemaakt voor een jurk.

▶️ Zou je kledingontwerper willen worden?
Misschien wel, maar er zijn ook andere beroepen die ik graag wil doen. Wetenschapper, kunstenaar en astronaut.

▶️ Alle drie tegelijk?
Dat is misschien een beetje moeilijk. Ik wil als wetenschapper werken bij de NASA of de ESA. Dan kan ik naar de ruimte gaan bijvoorbeeld. Van daaruit kan ik misschien de planeten tekenen, toch als ik daar tijd voor heb.

▶️ Waarom wil je graag naar de ruimte?
Dan kan ik op de maan springen. Dan zou ik de planeet van ver zien, met alle lichtjes en kleuren. En misschien is er ook een wereld in het heelal waar alles kan, achter een zwart gat.

▶️ Hoe zou die wereld er dan uitzien?
Met wolken van suikerspin. Ik zou kunnen vliegen en ademen onder water. Er zou minder huiswerk gegeven worden, want dat is soms een beetje te veel. Ik moet vandaag een gedicht schrijven, maar ik weet niet hoe. Ik had liever iets getekend.

▶️ Waar ga je naar school?
Vier Winden, hier in Molenbeek.

▶️ Een Nederlandstalige school. Maar jij spreekt drie talen, hé?
Ja, Nederlands is mijn moedertaal, maar met mijn mama spreek ik Italiaans en ik ken ook Frans. Het is leuk om meerdere talen te kunnen spreken, bijvoorbeeld om geheimpjes te vertellen tegen andere mensen die Italiaans spreken. Soms is het wel verwarrend.

▶️ Jullie wonen hier samen in Molenbeek. Vind je het leuk?
Ik woon hier wel graag, maar ik vind dat er meer opgeruimd moet worden. In het centrum is er veel minder afval, en hier is het soms echt vuil.

▶️ Zou je liever in het centrum wonen?
Niet per se, maar het centrum is wel leuk. Er zijn veel mensen en autovrije straten. Als je in zo’n straat woont, kan je buiten spelen. Ik heb wel een tuin, dus ik kan hier ook buiten spelen.

▶️ Speel je vaak met je vrienden van school hier in de buurt?
Niet super vaak. Soms zijn er wel feestjes, voor verjaardagen of slaapfeestjes.

▶️ Zouden er meer feestjes zijn in je ideale wereld?
Ja, en meer natuur en minder auto’s. Je kan er vliegen. Zoals vogels dat kunnen, want in een vliegtuig moet ik soms overgeven. En je kan er ook met een raket op reis gaan, naar Pluto of het zonnige deel van de maan.

▶️ Je wil echt heel graag naar de maan, hé?
Het is mijn grootste droom.

Mag BRUZZ ook langskomen in jouw slaapkamer? 🛏

Wil je ook graag meewerken aan de rubriek De Slaapkamer? Stuur dan een e-mail naar dit adres 📧 en vertel ons een beetje over jezelf.

De reeks 'De Slaapkamer' verschijnt iedere week in BRUZZ-magazine, op de website BRUZZ.be en natuurlijk op BRUZZKet.be en het Instagramkanaal van BRUZZKet.

De Slaapkamer

Elke week bezoeken we een Brusselse ket in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.