Op bezoek bij een cartoonist

De cartoons op BRUZZ Ket zijn getekend door onze X-pert Fons. Ook het figuurtje op ons kaftpapier is van hem. Onlangs ging hij op bezoek bij collega-cartoonist Wauter Mannaert.

Fons: Waar heb je zo goed leren tekenen?

Wauter: Ik ben naar de kunstschool Sint Lukas geweest. Maar je moet vooral heel veel tekenen, daar leer je het meest van.

Fons: Waar haal je je inspiratie voor een cartoon?

Wauter: Ik lees de krant en denk dan na met welk onderwerp ik aan de slag kan gaan. Of je zoekt naar belangrijke gebeurtenissen.

wauter mannaert werk

Fons: Vind je tekenen moeilijk?

Wauter: Het is zeker niet gemakkelijk. Maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen.

Fons: Hoe lang werk je aan een tekening?

Wauter: Aan een cartoon werk ik ongeveer een halve dag. En aan mijn strip ben ik nu al twee jaar bezig. Een goed idee vinden duurt eigenlijk het langst.

fons en wauter mannaert
Wauter Mannaert aan het werk.

Benieuwd welke cartoons Wauter maakt? Dan moet je eens een kijkje nemen op BRUZZ waar hij iedere week een cartoon voor tekent.

Fons: Hoe maak je een goede cartoon?

Wauter: Het is wel leuk om als cartoonist een oplossing te bedenken voor een probleem in de stad bijvoorbeeld. Zo maakte ik eens een cartoon waar iemand in een rollend zebrapad stapte. Zo heb je altijd en overal een zebrapad.

Fons: Dan begin ik nu te brainstormen over het thema 'terug naar school' en het resultaat zie je dan op het BRUZZ Ket-kaftpapier.

Wauter: Veel succes ermee!

wauter mannaert tafeltennis
Ook cartoonisten moeten af en toe ontspannen en dus tijd voor een potje tafeltennis.

BRUZZ Ket-kaftpapier

Wil je je schoolboeken kaften met het kaftpapier dat Fons tekende? Je kan hem via deze website bestellen.