De Slaapkamer

Priscillia (14): ’Ik ben het enige meisje in een klas vol jongens’

Priscillia is veertien en woont in Anderlecht. Ze scrolt vaak door TikTok, maar zet zelf geen filmpjes online. "Ik bewaar ze alleen voor mezelf."

Elke week gaat BRUZZ op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer. Deze keer is dat bij Priscillia (14) uit Anderlecht. Voorlopig blijft ze daar ook wonen, maar ze droomt van andere oorden. “Ik wil naar een land waar het altijd warm is, in plaats van elke dag regen.”

▶️ Je volgt de opleiding Slagerij bij Coovi, hoe ben je op dat idee gekomen?
Ik heb eerst een andere school bekeken, maar die zag er verlaten uit. Coovi is mooi en nieuw. In het eerste jaar doe je een beetje van alles: hotel, bakkerij, slagerij. Ik heb altijd van vlees gehouden. In het tweede jaar koos ik de richting slagerij.

▶️ Kiezen vooral meisjes of jongens voor die richting?
Ik ben de enige in een klas vol jongens. Ik ben zelfs het enige meisje van de hele slagerij-opleiding. Er zijn niet veel leerlingen die hiervoor kiezen; maar dat is eigenlijk een voordeel: zo kun je rustig werken, zonder lawaaierige kinderen.

▶️ Hoe is dat om in een klas vol jongens zitten?
Ik heb dat liever dan een klas vol meisjes. Er is een leukere sfeer. Met de jongens maak ik grapjes, we lachen, we zijn pestkoppen, we schelden elkaar uit, maar we doen elkaar nooit pijn.

▶️ Er staat hier een roos, van wie heb je die gekregen?
Van mijn lief! Ik heb voor hem een Spotify-lijst gemaakt. Wat daar allemaal instaat? Het liedje ‘Mon chouchou’ bijvoorbeeld. Van Yanns, een Franse muzikant.

▶️ Ben je al lang samen met je vriend?
Eén jaar, één maand en veertien dagen. Hij zat vorig jaar op mijn school. Et on s'appréciait beaucoup, hoe zeg je dat, we vonden elkaar leuk? We durfden in het begin niet in het echt met elkaar te spreken, online wel. En daar zijn we vrienden geworden, beste vrienden zelfs. Daarna hebben we afgesproken.

▶️ Is het voor altijd?
Ik denk het. Maar oh my god, hij slaapt soms de hele dag. Hij heeft drie favoriete dingen: Xbox, slapen en eten. Ik vraag soms om mee te spelen, maar meestal doe ik iets anders.

▶️ Je zit vaak op je telefoon.
Ik zit veel op TikTok, ik maak video’s. Ik zet ze nooit online, ik bewaar ze alleen voor mezelf. Ik maak soms een foto waar ik tekst op schrijf. Bijvoorbeeld over mijn opa die vier jaar geleden gestorven is. Of ik maak een foto van mezelf, maar dan zo dat je niet te veel van mijn gezicht ziet. Ik zette vroeger wel meer foto’s online, nu niet meer. (Kijkt op telefoon).

▶️ Krijg je een berichtje?
Ja, ik verkoop deze telefoon voor 140 euro op Facebook Marketplace en krijg een bericht van iemand. Ik heb ooit een smartphone gekregen, maar die was heel slecht, dus ik heb hem verkocht en er een duurdere voor teruggekocht. Wat? (Maakt screenshot) No way! Een Samsung S20 voor 100 euro? Die wil ik echt graag.

▶️ Is geld belangrijk voor je?
Ja, daar koop je eten mee en een huis. Een goede job, een goede telefoon, een goede auto. Transport is duur: je moet een ticket kopen of een abonnement. Ook als je naar de zee wil, pak je de auto.

▶️ Wat zou je aan Brussel willen veranderen als je kon?
Ik zou drugs en alcohol verbieden. Of voor alcohol in ieder geval de prijzen verhogen, dan zouden minder mensen het kopen.

▶️ Blijf je in Brussel wonen later?
Ik ben opgegroeid in Anderlecht, ik ga hier voorlopig nog niet weg, maar ik zou graag naar het buitenland willen. Er is te veel slecht weer in België. Ik zou naar een land willen gaan waar het altijd warm is. Spanje of Italië, misschien.

Mag BRUZZ ook langs komen in jouw slaapkamer? 🛏

Wil je ook graag meewerken aan de rubriek De Slaapkamer? Stuur dan een e-mail naar dit adres 📧 en vertel ons een beetje over jezelf.

De reeks 'De Slaapkamer' verschijnt iedere week in BRUZZ-magazine, op de website BRUZZ.be en natuurlijk op BRUZZKet.be en het Instagramkanaal van BRUZZKet.

De Slaapkamer

Elke week bezoeken we een Brusselse ket in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.