De Slaapkamer

Rosie uit Jette: ‘Vroeger vond ik Brussel een vieze stad’

© Saskia Vanderstichele
| De slaapkamer van Rosie uit Jette.

Elke week bezoekt BRUZZKet de slaapkamer van een ket. Deze week is het de kamer van Rosie (10) uit Jette. Ze gaat het liefst met de fiets 🚲 naar school en vindt auto’s de slechtste uitvinding in de wereld. 🚗

▶️ Met wie woon jij samen?

Ik woon hier met mijn mama, mijn papa en mijn kat Curry. 😺 Curry leeft bij ons sinds de herfstvakantie van vorig jaar. Eigenlijk was het de bedoeling om haar gewoon even te lenen, omdat we veel muizen hadden. 🐭 Zij moest die vangen.

We hebben nu geen muizen meer, maar Curry mocht toch blijven van haar vorige baasjes. Daar ben ik heel blij mee. 😀

▶️ Woon je hier graag?

In het begin, toen we af en toe voor een huis kwamen kijken, vond ik Brussel een vieze stad. Ik wou hier echt niet komen wonen. Nu ben ik wel blij dat ik hier woon. Ik ken ook veel mensen in de straat.

Hier is er een park dichtbij en af en toe gaan we naar toffe speeltuinen, zoals in het Laarbeekbos of in Thurn & Taxis. 🌳

▶️ Waar ga je naar school?

Ik ga naar het Sint-Lukasschool in Schaarbeek. Normaal gaan we er elke dag met de elektrische fiets naartoe, maar soms gaan we ook met de metro. 🚇 Het liefst ga ik met de fiets. 🚲

▶️ Waar zie je jezelf binnen tien jaar?

Ik wil graag leerkracht worden. 👩‍🏫 Het liefst zou ik in de lagere school lesgeven omdat je dan verschillende dingen kan aanleren aan kinderen. En ik speel thuis heel vaak schooltje met mijn vriendinnen.

Ook ober wil ik worden, want ik vind het heel leuk om op te dienen. Als mensen bij ons komen eten 🍽, vraag ik wat ze willen eten of drinken of geef hen een menukaart. 🥗

▶️ Wat wil je veranderen in de wereld?

Ik zou zorgen voor meer groen en minder auto’s, want dat is de slechtste uitvinding ooit. Ze zijn veel te vervuilend.

Wij nemen altijd de fiets of de trein. 🚉 Zo komen we overal en het is veel beter voor het milieu.🍀🍂

Mag BRUZZ ook langs komen in jouw slaapkamer? 🛏

Wil je ook graag meewerken aan de rubriek De Slaapkamer? Stuur dan een e-mail naar dit adres 📧 en vertel ons een beetje over jezelf.

De reeks 'De Slaapkamer' verschijnt iedere week in BRUZZ-magazine, op de website BRUZZ.be en natuurlijk op BRUZZKet.be en het instagram-kanaal van BRUZZKet.

De Slaapkamer

Elke week bezoeken we een Brusselse ket in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.