De Slaapkamer

Serena uit Schaarbeek: ‘Ik wil verpleegster worden'

© Saskia Vanderstichele
| Serena Mojibola (8) met haar kleine zusje.

Elke week bezoeken we de slaapkamer van een ket. Deze week is het de kamer van Serena Mojibola (8). Zij woont op het mooiste pleintje van Schaarbeek. Vlak bij haar vriendinnen, het park 🌳 met de speeltuin en ook vlak bij school. "Leren is leuk." 👩🏻‍🏫

▶️ Met wie woon je hier?

Ik woon hier met mijn mama, papa, mijn grote zus Michelle (11) en mijn kleine zus Vanessa (bijna 2). Het is leuk om mijn kleine zus te helpen. Als ze weent, vind ik altijd een manier om haar stil te maken. 🤗

Met mijn oudere zus Michelle heb ik veel kussengevechten. Pas als één van ons wint, stoppen we. Maar meestal wint Michelle. 🥇 Alleen als ze op de grond ligt, kan ik soms winnen, maar ze zegt dat dat niet eerlijk is.

Eén keer deed ik alsof ik gewond 🤕 was, en toen heeft Michelle voor me gezorgd. Ze heeft me een voetmassage 🦶 gegeven en alles gedaan wat ik wilde!

▶️ Waar ga je naar school?

Ik ga naar De Mozaïek in Schaarbeek. Daar zit ik in het derde leerjaar. Samen met mijn grote zus ga ik naar school, het is niet ver. Leren is leuk, net als de speeltijd.

Dan leer ik mijn vrienden hoe ze moeten dansen 💃🏿, want dat kan ik heel goed. Ook leer ik ze zingen 🎤 en soms leer ik ze rekenen. ➕➗

▶️ Wat vind je van Brussel?

Het is een mooie stad, er is veel natuur 🌳 en het is zonnig. In de winter is er sneeuw ❄, dat haat ik (lacht)!.

Wat ik minder fijn vind, is dat er in Brussel zakenrollers zijn. Zo hebben ze al drie keer gerief van mijn moeder gestolen. 😞

▶️ Wat wil je later worden?

Ik wil verpleegster worden. 👩‍⚕ Dan kan ik zieke mensen helpen, zodat ze niet ziek worden en niet doodgaan. 🤒 En dan kan ik ook prikjes 💉 geven, want dat lijkt me heel leuk.

Tot ik vijf was, wilde ik het liefst danseres worden. 💃🏿Dansen doe ik nog steeds graag.

Dat doe ik op liedjes 🎵 die ik vind op YouTube. Ariana Grande vind ik heel goed, net als Rihanna en Justin Bieber.

Mag BRUZZ ook langs komen in jouw slaapkamer? 🛏

Wil je ook graag meewerken aan de rubriek De Slaapkamer? Stuur dan een e-mail naar dit adres 📧 en vertel ons een beetje over jezelf.

De reeks 'De Slaapkamer' verschijnt iedere week in BRUZZ-magazine, op de website BRUZZ.be en natuurlijk op BRUZZKet.be en het instagram-kanaal van BRUZZKet.