De Slaapkamer

Theo (12): ‘Later wil ik Lego-ingenieur worden en mijn eigen sets ontwerpen’

© Saskia Vanderstichele

Elke week gaat BRUZZ op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer. Deze week is dat bij Theo (12) uit Ukkel. Theo’s kamer verraadt meteen zijn droom: werken bij Lego. “Als ik naar een bouwwerk kijk, weet ik meteen met welke blokjes het is opgebouwd.”

▶️ Wow, je hebt een gigantische Lego-verzameling.
Vroeger had ik bijna geen speelgoed, ik vond er niks aan. Een paar jaar geleden heeft mama me meegenomen naar een speelgoedwinkel in de buurt. Daar heb ik mijn allereerste Lego-set gekocht, een wit ruimteschip.

▶️ Wat vind je het leukste, bouwen of spelen?
Bouwen, denk ik. Intussen ben ik er best goed in geworden. Ik hoop er zelfs later mijn job van te kunnen maken, want ik wil Lego-­ingenieur worden.

▶️ Wat doet een Lego-ingenieur?
De juiste dozen ontwikkelen, tekeningen maken met 3D-apps en die omzetten naar sets ... Maar ik denk dat die app ook een beetje je hoofd moet zijn. Als ik naar een bouwwerk kijk, weet ik meteen met welke blokjes het is opgebouwd. Na het middelbaar wil ik in Denemarken ingenieursstudies volgen, want daar is het hoofdkantoor van Lego.

▶️ Je weet wat je wil.
Ja, ik ben er ook zeker van dat die studies mij zullen liggen. Ik teken graag en mijn lievelingsvakken zijn integrated science en wiskunde.

▶️ Wat is integrated science?
Een wetenschapsvak zoals fysica, biologie en chemie, maar dan samen. Ik ga naar de Europese school in Elsene, dus onze vakken zijn soms wat anders dan die op een gewone school.

▶️ Zijn er nog meer verschillen?
Soms krijgen we les in het Engels, maar het grootste verschil is, denk ik, het eten. Dat is zó lekker! Er zitten ongeveer drieduizend leerlingen op onze school en de koks maken iedere dag verse maaltijden voor iedereen. Zelfs het brood is zelfgemaakt en we krijgen ook dessert.

▶️ Je bent tweetalig opgevoed.
Ja. Mijn vader is Franstalig, met mama spreek ik Nederlands.

▶️ Hoe is dat?
Soms een beetje ingewikkeld. Ik krijg wiskundeles in het Nederlands, maar als papa mij helpt met huiswerk spreken we Frans. In mijn hoofd bereken ik dan alles in de ene taal, maar de oplossing moet ik vertalen. Maar er zijn ook veel voordelen: ik ben sterk tijdens de Franse les en in Brussel is het sowieso handig om tweetalig te zijn.

▶️ Ik zie posters van Hazard, Lukaku, De Bruyne … Ben je fan?
Ja, vooral van De Bruyne. Hij denkt niet alleen aan winnen, maar vindt het gewoon leuk om voetbal te spelen. Hij is een teamspeler.

▶️ Ben je dat zelf ook?
Dat probeer ik, want je leert veel van elkaar. Ik speel voetbal bij FC Moreda in Ukkel en was bijvoorbeeld niet zo goed in dribbelen. Mijn vriend, die aanvaller is, kon dat wel heel goed en heeft me een paar tips gegeven. Nu lukt het al veel beter.

Mag BRUZZ ook langskomen in jouw slaapkamer? 🛏

Wil je ook graag meewerken aan de rubriek De Slaapkamer? Stuur dan een e-mail naar dit adres 📧 en vertel ons een beetje over jezelf.

De reeks 'De Slaapkamer' verschijnt iedere week in BRUZZ-magazine, op de website BRUZZ.be en natuurlijk op BRUZZKet.be en het Instagramkanaal van BRUZZKet.

De Slaapkamer

Elke week bezoeken we een Brusselse ket in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.