De Slaapkamer

Tiga uit Anderlecht: 'Ik help graag mensen'

© Saskia Vanderstichele
| De slaapkamer: Tiga speelt saxofoon.

Elke week bezoeken we de slaapkamer van een ket. Deze week is het de kamer van Tiga (12). Zij woont in Anderlecht en speelt al 4 jaar saxofoon. Sinds kort verzorgt ze de parkiet van haar grootouders. 🐥

▶️ Met wie woon je hier samen?

Ik woon hier met mijn ouders, twee broers, Figo (17) en Eliot (15) en een zus, Lio (7).

Ik vind het belangrijk om veel met mijn familie te doen. Ik geniet van de tijd dat we nog samenwonen. 🏡Binnenkort gaat mijn oudste broer op kot. Ik zal hem missen.

▶️ Wat wil je veranderen in de wereld?

Minder racisme, er is veel racisme in de wereld. Ik zie dat zowel in het dagelijkse leven als op sociale media. 📱 Hier in Anderlecht is er veel kleur.

Dat is anders dan in Dilbeek, waar ik naar school ga. 👩‍🏫 Daar lijkt soms maar één grote groep mensen te zijn, die allemaal dezelfde zijn, er hetzelfde uitzien en hetzelfde spreken.

Ik vind het leuk dat er in Brussel zoveel mensen met verschillende origines zijn. Dat zou meer mogen, want dat vind ik interessant. 👍

▶️ Hoe zou je ervoor zorgen dat er geen racisme meer is in de wereld?

Ik zou iedereen dezelfde rechten en kansen geven, maakt niet uit welke origine je hebt. Bij Chiro Wacko, hier in Anderlecht, doen ze dat al.

Ik vind het fijn om er met zoveel verschillende mensen bevriend te zijn en samen plezier te maken in Brussel.

Dat is ook zo in mijn korfbalploeg. 🏐 Wist je trouwens dat dat een van de weinige sporten is waar jongens en meisjes in één ploeg zitten?

▶️ Wat wil je later worden?

Later wil ik geneeskunde studeren. 💉 Ik wil graag in de zorg werken en ook met kinderen bezig zijn. Al van toen ik klein was, wilde ik dokter worden. 👩‍⚕

Onlangs stuurde een vriendin mij een foto van wat ik in haar vriendenboekje had geschreven.📕

Op de vraag 'Wat wil je later worden?', had ik 'dokter' geantwoord. Deze droom is nooit veranderd. Nu wil ik graag kinderchirurg worden.

Mag BRUZZ ook langs komen in jouw slaapkamer? 🛏

Wil je ook graag meewerken aan de rubriek De Slaapkamer? Stuur dan een e-mail naar dit adres 📧 en vertel ons een beetje over jezelf.

De reeks 'De Slaapkamer' verschijnt iedere week in BRUZZ-magazine, op de website BRUZZ.be en natuurlijk op BRUZZKet.be en het instagram-kanaal van BRUZZKet.

De Slaapkamer

Elke week bezoeken we een Brusselse ket in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.