Vuile lucht onthult kinderkunst in de Marollen

© David Helbich
| David Helbich

Op deze gevel zie je een kunstwerk van kunstenaar David Helbich, genaamd 'Colors of Shade'. Het fleurt niet alleen de straat op met deze kleurrijke plakkaten, maar klaagt zo ook de luchtvervuiling in de stad aan. Huh? Hoe dan?

De kunstenaar, David Helbich, werkte samen met de kinderen van IBO De Buiteling en zo'n twaalftal ketten werkten enthousiast mee aan dit project. Zij ontworpen tekeningen, die David dan op plexiglas platen overzette, en daarover een kleurlaag aanbracht.

David Helbich
© David Helbich (2)
| David Helbich

Je zou er dus niet meteen aan denken, maar deze kleurrijke platen verstoppen kinderkunst! Ze zullen binnen enkele maanden veranderen van uitzicht door de luchtvervuiling in de directe omgeving.

Hoe dan? Achter deze panelen zitten magneten verstopt. Deze ‘zuigen’ vuile luchtdeeltjes op. Stilaan zal een patroon aftekenen en wordt het zichtbaar hoe vuil de lucht is in deze buurt in de Marollen.

Colors of Shade
© David Helbich

David maakte eerder een kunstwerk waar hij dit bizarre effect tot stand zag komen. Ken je de blauwe letters van de Beursschouwburg, die er als sinds 2012 hangen? Na enkele maanden begonnen ook daar de vormen van de magneten te verschijnen, door het vuil dat ze aantrokken. Dat idee heeft hij nu opnieuw gebruikt, maar dit keer is het de bedoeling!

Na ongeveer 3 tot 5 maanden zullen de tekeningen zichtbaar zijn.

Cool...

David Helbich
© De Buiteling (1)
| David Helbich
David Helbich
© De Buiteling (3)
| David Helbich
David Helbich
© De Buiteling (1)
| David Helbich
Lees meer over