Filmpje

Babyvalkjes geboren in Brussel

In de klokkentoren van de Sint-Jobskerk in Ukkel, kropen vier babyvalkjes uit hun ei! Wil je de kleine kuikentjes in actie zien? Dat kan hier!

Deze soort vogels heten slechtvalken, maar slecht zijn ze zeker niet. Ze zijn net ultraschattig.

Een eerste valkje was in de nacht van maandag op dinsdag uitgebroed. Daar was eerst enkel een gebroken eierschaal van te zien, maar om 7.45 uur toonde het donzig wit valkje met roze pootjes zich eindelijk een eerste keer.

Het jong weegt nu dertig gram en zijn of haar oogjes zijn nog gesloten. "Tsjilp tsjilp" zong het eerste kuikentje terwijl er ook beweging kwam in het tweede ei. Rond 11.15 uur kwam het tweede valkje tevoorschijn!

Kuiken in stadhuis van Sint-Pieters-Woluwe op komst

De livestream van Valken voor iedereen, waar je de vogeltjes live kan bewonderen, toont dit jaar op twee nesten: die in de klokkentoren van de Sint-Jobskerk van Ukkel en die op de top van de toren van het stadhuis van Sint-Pieters-Woluwe. In elk nest liggen er vier eieren.

In Ukkel zijn ze al uitgekomen. De kleintjes liggen vaak onder hun moeder maar komen dan ineens piepen! In Sint-Pieters-Woluwe lijkt het vrouwtje ook al erg nerveus te worden, want ze draait de hele tijd op haar eieren.

Wat vind jij van de vogeltjes? Vertel het hieronder!

Lees meer over