Een bijzondere eerste schooldag

De paasvakantie zit er weer op en dus moeten we met z'n alleen weer naar school. Of beter: naar het digitale klaslokaal.

Door de coronamaatregelen zijn de scholen nog steeds dicht en mag jij niet naar je klas. Toch wordt er les gegevens op deze eerste schooldag na de vakantie. En in tegenstelling tot de weken voor de paasvakantie gaat het niet meer om herhalingsoefeningen maar krijg je zelfs nieuwe leerstof.

In het onderwijs noemen ze dat 'pre-teaching' (letterlijk: vooraf leren). Dat betekent dat je thuis eerst zelf de nieuwe leerstof moet leren. In een filmpje legt de juf of meester de leerstof uit en daarna maak je in je eentje thuis oefeningen. Wat je niet begrijpt, kan je via een videochat aan de juf of meester vragen. Zodra de scholen weer opengaan, wordt alles nog eens herhaald maar dan een beetje sneller.

Veel scholen maken gebruik van programma's zoals Smartschool, Zoom of Hangouts om met de leerlingen te praten via een videochat of om filmpjes te plaatsen waarin de nieuwe leerstof wordt uitgelegd.

Wij gingen een kijkje nemen in de Paviljoen-school in Schaarbeek waar de leerlingen vandaag hun leerboeken konden halen en de meester en juf al een eerste les via de computer gaf.

Hoe ging het bij jou?

Hoe verliep deze eerste bijzondere schooldag voor jou? We zijn benieuwd naar jouw verhalen via de groene reageerknop hieronder. 👇