Filmpje

RACE: auto, step, fiets of openbaar vervoer?

Op de 97ste editie van het autosalon, was de auto meer dan ooit koning. Maar is de auto ook nog koning in de stad? Vier BRUZZ-redacteurs namen het tegen elkaar op, in een race van Flagey naar het autosalon. Wie is het snelst en wint deze race?!

Als je al wil weten wie de race won, lees dan verder onder de afbeelding. 

collage race
© BRUZZ

     op 1: de fiets

De fiets klopte iedereen! En dan gaat het nog niet eens om een elektrische fiets, maar om een plooifietsje met één versnelling. In 36 minuten en 34 seconden trapte Roan zich de 10,5 kilometer naar de overwinning. "Ik had geluk met de verkeerslichten", zegt Roan, die zich de longen uit het lijf fietste om de race te winnen. "Ik ben bevroren aan de race begonnen, en oververhit geëindigd."

     op 2/3: het openbaar vervoer en de step

Het openbaar vervoer komt op een verrassende en gedeelde tweede plaats. "Wij wilden graag de eerste zijn", lacht MIVB-woordvoerder An Van hamme, "maar we zijn heel blij met deze tweede plaats."

De step kwam gek genoeg op exact hetzelfde tijdstip aan de eindmeet, als het openbaar vervoer, maar de een had het wel veel kouder dan de ander! "De step is leuk, maar niet echt geschikt tijdens de winter", zegt stepgebruiker Bram.

"Niet alleen bevriezen je vingers, ook knabbelt de kou aan het bereik van je batterij. Die zou normaal 30 kilometer moeten meegaan, maar na mijn rit van 10,1 kilometer had ik al meer dan de helft verbruikt. En ik heb ook de indruk dat het bergop dan minder goed gaat."

     op 4: de auto

De auto was de laatste. Die deed er net geen 45 minuten over. "Maar wel warm en comfortabel", zegt Reine.

Febiac, de organisator van het autosalon verwoordt het zo: "Er is voor elke verplaatsing een juist vervoersmiddel", zegt woordvoerder Joost Caesemans. "Die keuze hangt af van de je tijd, je budget, en het belang dat je hecht aan comfort en het milieu".

Lees meer over