Roos bedacht een cool zoektochtspel in Brussel 🧐

Roos (14) wandelt veel rond in Brussel tijdens de lockdown en heeft gemerkt dat er veel kleine kunstwerkjes op straat verborgen zitten als je goed kijkt. Ze maakte er een cool zoektochtspel rond. Zoek je mee? 🔍

Als je goed kijkt, zie je mooie en soms vreemde kunstwerkjes in de Brusselse straten. Dat kan een klein standbeeldje zijn, een sticker, een muurschildering, graffiti, ... Soms zijn ze groot, soms heel klein. Samen met haar gezin bedacht Roos daarom een spel waarbij je op zoek gaat naar dat soort verborgen en onmerkbare kunstwerkjes in de straat.

Hoe het spel juist in elkaar zit, legt Roos zelf uit in de video hierboven.☝️

xpert Roos

De droom van Roos voor Brussel

En Roos koppelt er meteen ook een droom aan vast voor Brussel:

"Wat mij nu een leuk idee lijkt, is een app of website voor Brussel. Op die website of app kunnen mensen een kunstwerk plaatsen die anderen dan kunnen zoeken. Als ze het kunstwerk vinden, kunnen ze reageren met een selfie of een foto van het kunstwerk. En zo kunnen heel veel kleine kunstwerkjes in de straten verzameld worden."

Volgens Roos is het spel de ideale reden om een lange wandeling te maken: "Je leert Brussel op een speelse manier beter kennen, en je leert meer om je heen kijken. Plots ga je dan merken hoe mooi sommige plekken wel niet zijn."👍

Weet jij waar deze foto's werden genomen?

👇 Hieronder vind je foto's die Roos zelf maakte tijdens haar wandelingen door Brussel. Herken jij de kunstwerkjes op de foto's en weet jij waar die te vinden?