KLIK

Aan het woord in het Brussels Kabinet: de minister van Ruimtelijke Ordening

Bekijk ook de afspeellijst: Filmpjes

Wat als de Brusselse ketten het voor het zeggen hadden in onze stad? De leerlingen van basisschool de Goudenregen kropen in de rol van de minister van Ruimtelijke Ordening. Luister naar hun speech hierboven en ontdek wat de leerlingen van het zesde leerjaar zouden veranderen. 👆

BRUZZKet heeft aan de klas van juf Karen en Sarah van basisschool de Goudenregen gevraagd om hun eigen KLIK-regering voor Brussel samen te stellen. De hele klas heeft nagedacht over dingen die ze zouden doen als minister van Ruimtelijke Ordening. Daarna hebben ze alle ideeën in één speech gegoten. Enkele leerlingen van de klas hebben de speech voorgelezen. 💬

De volledige speech nalezen? Klik dan hier.

Als minister van ruimtelijke ordening willen we vandaag onze visie delen voor een beter Brussel.

We leven in een tijd waarin de kwaliteit van onze leefruimte heel belangrijk is voor ons welzijn en onze verbondenheid met de natuur. Ik wil dit graag in volgende puntjes toelichten.

Ten eerste wil ik de nadruk leggen op de behoefte aan meer sport- en spelmogelijkheden in Brussel. Voetbalpleinen, basketbalvelden en andere sportfaciliteiten zijn niet alleen cruciaal voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor het opbouwen van vriendschapsbanden binnen verschillende wijken. Daarom zullen we investeren in het maken van meer van deze plaatsen, zodat iedereen de kans krijgt om te sporten en actief te zijn.

Daarnaast is er een grote nood aan groen in onze leefomgeving. Meer bomen, planten en groene ruimtes hebben niet alleen een positief effect op onze gezondheid en welzijn, maar ook op de biodiversiteit en het ecosysteem als geheel. Daarom zullen we initiatieven ondersteunen die de aanleg van groene zones ondersteunen, zoals het voorzien van planten in privé buitenruimtes en het maken van parken met verschillende dieren en planten.

Een ander belangrijk aspect van ons beleid is het stimuleren van groene architectuur, zoals appartementen met groene daken en balkons. Dit niet alleen om het uitzicht van de stad te verbeteren, maar ook om de hitte tijdens de zomermaanden aangenamer te maken.

Om deze visie te realiseren, zullen we gronden en panden opkopen om meer groene ruimtes en sportfaciliteiten te creëren. Daarnaast zullen we een uitleensysteem voor sportmateriaal creëren, zodat iedereen toegang heeft tot het juiste materiaal.

Veiligheid en netheid zijn ook van groot belang voor onze gemeenschappen. Daarom zullen we meer toezicht houden op openbare ruimtes en ervoor zorgen dat vuilnisbakken regelmatig worden geleegd.

Tot slot, zullen we waterkraantjes voorzien, zodat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot drinkwater, vooral tijdens warme dagen en tijdens het sporten.

Beste Brusselaars, ons visie op ruimtelijke ordening is er een voor ELKE Brusselaar. Samen kunnen we onze steden en gemeenschappen omvormen tot gezonde, groene en levendige leefomgevingen waarin iedereen zich goed voelt.

Laten we samenwerken om een betere toekomst te creëren voor ons allemaal.

Dank u wel

Wat vind jij van de speech? 🎤

Laat het ons weten in de comments! 💬