Nieuws

Nieuw Belgisch record 'papieren vliegtuigjes gooien'!

Bekijk ook de afspeellijst: Filmpjes

Op 2 mei vond het Belgisch Kampioenschap 'papieren vliegtuigjes gooien' plaats in Etterbeek. De wel heel merkwaardige sportwedstrijd, georganiseerd door Red Bull, ging door op de mooie locatie See U, in de oude politiekazernes. Neem een kijkje hoe het er aan toe ging.

De winnaar voor de langste afstandsvlucht is Dries Feremans. Hij brak het Belgisch record want zijn papieren gevaarte vloog 37,8 meter ver. Dries was de favoriet want hij had al eerder met zijn gooikunsten verbaasd: hij is een speerwerper en de wereldrecordhouder gsm-werpen. Die gooide hij wel 110m42cm ver! Dat gaat die gsm niet overleefd hebben...

Nick Bresseleers won de beker voor de langste vliegtijd. "Ik had niet verwacht dat ik vandaag ging winnen. Het was niet gemakkelijk en het niveau lag hoog. Voor de wereldfinale ga ik heel erg veel naar de fitness gaan! (lacht). Nee hoor ik ga wel wat tweaken en vooral veel oefenen."

Nu mogen zij naar Salzburg in Oostenrijk om het van 16 tot 18 mei op te nemen tegen kampioenen 'papieren vliegtuigjes werpen' van over de hele wereld. Meer dan 80 landen sturen hun afgevaardigden. Het huidige wereldrecord staat op naam van Joe Ayoob (VSA, 2012) met 64,14 meter voor de langste afstand, en van Takuo Toda (Japan, 2009) met 27.9 seconden vliegtijd.

Lukt het onze Belgische jongens om deze records te verbeteren?

Lees meer over