Win het boek "Wiskunde in je smartphone"

© lannoo.be

Facetime jij wel eens met je vrienden? 🤳 Neem je vaak een foto met je smartphone? 🗺️ Zoek je het adres van je vrienden op met Google Maps en volg je dat robotstemmetje tot je er bent geraakt? Achter al deze zaken zit wiskunde. 📐 En dat kan je lezen in het boek 'Wiskunde in je smartphone'.

Pi-dag

Op 14 maart vieren we de wiskunde 📐 omdat het dan Pi-dag is. Pi is een getal dat in de wiskunde wordt gebruikt. De eerste cijfers van het getal zijn 3,14. Daarom vieren we het op 14 maart (14/3).

En net op die dag brengt wiskundeprofessor Ann Dooms haar boek 'Wiskunde in je smartphone' uit. 📱 Ze geeft les aan de universiteit van Brussel, maar voor dit boek is haar publiek 10 jaar jonger. 👩‍🏫 De ingewikkelde berekeningen achter de toepassingen vind je er niet, wel de toffe weetjes waarmee je kan uitpakken op een familiefeest. 🎉

Win het boek

Vanaf 8 jaar kan je het boek lezen. Maar ook voor tieners die graag de mysteries 🤷‍♂️ achter hun smartphone willen kennen is dit interessant.

Het boek heeft 5 hoofdstukken:

  1. Wiskunde in machines 🖨️
  2. Wiskunde in technologie 💻
  3. Wiskunde in kunstmatige intelligentie 🤖
  4. Wiskunde in geheimen 🤐
  5. Word zelf wiskundige 👨‍🎨

Op het einde kan je zelf aan de slag gaan als codebreker en computerkunstenaar, want ook met een computer kan je een prachtig schilderij maken. 🎨

Wil je te weten komen hoe machines denken, hoe je weet of een foto nep is en waarom je vragen zoals “Bewijs dat je geen robot bent, en duid de foto's met verkeersborden aan” krijgt? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Wij mogen één exemplaar weggeven

Sorry! Deze wedstrijd is afgesloten. De winnaar wordt via mail gecontacteerd.