Als ik 1 dag minister-president was ...

© Saskia Vanderstichele

Als ik minister-president van Brussel was dan zou ik er een stad van maken waar iedereen van kan genieten.

Ik zou ervoor zorgen dat alle straten schoon zijn. Er liggen teveel papiertjes op de grond en veel hondenpoep, bah! Op school had er weer iemand in de hondenpoep getrapt en de hele school stonk ernaar! Er moeten boetes op zwerfafval komen zodat mensen minder afval op straat gooien.

expert04 ZW

Ik zou meer parken en meer bomen aanleggen zodat de lucht in Brussel beter wordt. Ik moet vaak hoesten en de dokter denkt dat dat komt door de vieze lucht in Brussel. Meer parken geven dan ook meer plaats om te spelen. Meer en betere fietspaden maken de lucht ook schoner en maken dat meer mensen met de fiets gaan. Ik wil ook dat het veiliger wordt om te fietsen. Fietsen is wel heel leuk, maar nu ben ik vaak gestresseerd op kruispunten omdat het veel te druk is en dat vind ik een beetje eng.

Er moet meer openbaar vervoer komen zodat we niet altijd met de auto hoeven te gaan en dat alle mensen gemakkelijk overal kunnen komen (zoals in Londen).

Meer 'sinterklaassfeer' in Brussel: Tijdens de sinterklaasperiode zie ik veel kerstversiering dat is toch niet leuk voor sinterklaas? Het moet beter gevierd worden in de stad. Sinterklaas is wel op school geweest en op de hockeyclub, maar ik heb hem nog nooit in de winkels van Brussel gezien.

We moeten arme mensen beter helpen. Als ik naar school ga zie ik veel arme mensen buiten zitten en slapen onderweg. We moeten die mensen een huis geven om in te wonen en waar ze gezellig samen kunnen zijn en eten geven.

Ik wil een kinderburgemeester in Brussel die kan uitleggen aan de grote burgemeester wat kinderen zouden willen voor Brussel.

Volgend jaar zijn verkiezingen voor de gemeenteraad en ik hoop dat mijn ideeën hier door de politiekers gelezen worden en dat ze dan ook écht aan de slag gaan.