Ballet met Milla

Milla is een échte ballerina. Al vijf jaar volgt ze balletles in de Hoofdstedelijke Academie van Brussel.

De pasjes die bij klassiek ballet gebruikt worden, hebben allemaal een Franse naam. Dit komt omdat ballet in Frankrijk is ontstaan.

De Franse koning Lodewijk de 14de of de Zonnekoning hield heel veel van dansen. Hij organiseerde dansvoorstellingen in zijn kasteel. Hij had zelfs een eigen balletleraar. Springen deden ze toen nog niet, want ze droegen zwarte lange jurken en schoenen met hakken.

Er zijn vijf basisposities voor de voeten. Deze posities maken het makkelijker voor de ballerina's om verschillende danspassen uit te voeren.

Tijdens een balletles wordt er veel gebruik gemaakt van de barre. Dit is een houten stang die aan de muur vastzit. De dansers gebruiken de barre voor steun bij het uitoefenen van verschillende passen.

Milla geeft uitleg en toont ons in dit filmpje de vijf basispassen.

Milla en haar balletgroep

Nu zaterdag 24/3 kan je Milla met haar balletgroep aan het werk zien tijdens een dansvoorstelling in de Hoofdstedelijke Academie Brussel.

  • waar: Noordpoolcentrum, Antwerpsesteenweg 208, 1000 Brussel
  • wanneer: zaterdag 24 maart, 16u30 en 18u
  • meer info: kijk snel even op de website van de Academie

Nog meer ballet?

Krijg je niet genoeg van ballet en wil je de beste dansers van de wereld bewonderen? Dan kan je gaan kijken naar het bekende stuk 'Het Zwanenmeer'.

Dat wordt vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Opera van Rusland op 27 en 29 april in Vorst Nationaal.

Meer info op de website van Vorst Nationaal