Een huis in plastic

Lena neemt jullie mee naar ADAM, het designmuseum van Brussel. Daar loopt momenteel een tentoonstelling voor kinderen met de naam ‘Let’s play the game’. Je kan er dus echt ‘spelen’ en je mag alles aanraken!

Maar wat is design nu precies? Lena kwam er in het museum achter dat design zowel (dure) meubels, kledij maar ook voorwerpen die je elke dag gebruikt, kan zijn. De vorm is bedacht door een ontwerper.

ADAM01

Met een invulboekje in de hand stapt Lena door het ‘kinderpoortje’ en beland ze in de wereld van Kartell. Alle meubels en voorwerpen op de tentoonstelling zijn gemaakt uit plastic. In het poppenhuis kan je echt spelen.

Permanente tentoonstelling

Snel ook nog even een kijkje naar de permanente tentoonstelling die je er altijd kan bezoeken. Het is een grote verzameling van één Brusselaar. Alle meubels en objecten zijn ook hier gemaakt uit plastiek. Van een weegschaal, stoelen, speelgoed tot zelfs balpennen kan je hier ontdekken.

ADAM00

"Mijn favoriet object is die grote ronde zetel waar je gezellig een boek in kan lezen," zegt Lena. "Veel plastiek gebruiken is misschien niet goed voor het milieu, maar je kan er wel hele mooie dingen mee maken".

Praktisch