Ella op reis: Nieuw-Zeeland

ella in nieuw-zeeland

Nu zit ik hier in Nieuw-Zeeland! Dat is letterlijk aan de andere kant van de wereld. Dat betekent dus ook twaalf uur tijdsverschil. Als jullie naar school gaan, lig ik te slapen maar als jullie slapen, ben ik klaarwakker.

In Nieuw-Zeeland is het nu trouwens zomer. Hier dus geen vriestemperaturen zoals bij jullie deze maand in Brussel! De zomer is hier wel een beetje zoals in Brussel: mooi weer maar ook vaak regen.

Cycloon Gita

Het grootste verschil zijn de cyclonen. Maar wat zijn cyclonen nu eigenlijk?

Een cycloon is een zware tropische storm die voor hoge golven, harde wind en veel regen zorgt.De windstoten tijdens een cycloon gaan wel 150 km per uur. Dat is sneller dan een auto! Je gaat dan beter niet naar buiten want je zou zo worden weggeblazen. En wie aan de zee of een rivier woont moet opletten voor overstroming of hele hoge golven.

Zelf heb ik cycloon Gita meegemaakt. We mochten niet naar buiten, de elektriciteit viel uit en we moesten eten inslaan. We konden na de storm ook niet weg want de wegen waren gesloten.

ella ZW

Ik ben blij dat ik in Brussel woon! Nieuw-Zeeland zelf is een heel mooi land met prachtige natuur. Er zijn veel bergen en in de winter komen hier veel mensen skiën. En in de zomer komen er veel wandelaars naar Nieuw-Zeeland om diezelfde bergen te gaan beklimmen of om een paar van de vele prachtige wandelingen te maken.

Kiwi

De toeristen die niet van wandelen houden (zoals ik), kunnen kiwi’s proberen te vinden. En geloof me, dat is behoorlijk moeilijk. Nee, niet het fruit kiwi! Kiwi is ook de naam van een vogel en het nationale symbool van Nieuw-Zeeland. Ze zijn spijtig genoeg heel schuw en komen meestal ‘s nachts naar buiten. Ik heb nog maar 1 kiwi gezien.

Maar je kunt hier veel andere dieren zien zoals dolfijnen, zeehonden en walvissen. En nee, niet in de dierentuin (kun je walvissen eigenlijk wel in de dierentuin bezichtigen?) maar in het wild. Zelf heb ik al dolfijnen en zeehonden gezien, dat was echt de moeite waard!

Dure snoepjes

Brussel is gelukkig veel goedkoper. Als je naar hier komt om veel souveniertjes te kopen of attracties te doen, dan zou ik veel sparen.

Want voor een klein zakje snoep uit de automaat betaal je hier wel 6 Nieuw-Zeelandse dollar. Dat is ongeveer 3,5 euro terwijl je dat in Brussel voor 1 of 2 euro koopt.

Daarom gaan wij hier zoveel wandelen. Dat is tenminste helemaal gratis

Lees meer over