Hier is hij dan … Red!

Dit is Red, de nieuwe mascotte van de Rode Duivels.

De nieuwe mascotte van de rode duivels. Hij werd trouwens 'uitgevonden' door een Brusselaar. Hij ziet eruit als een vuurrode duivel met zijn haar als vuurvlammen.

otto ZW

Hij barstte uit een ei op het Muntplein in Brussel. Daarna deed hij een vreugdedansje op het WK-lied van 2014 'Ta fête van Stromae'. Omdat er jammer genoeg geen WK-lied voor 2018 komt.

Ik vind de mascotte cool maar niet heel erg origineel. En ook de naam, dat is misschien een beetje voor de hand liggend. Ik ben een grote fan van de Rode Duivels.

WK-lied
Ik vind het jammer dat er geen WK-lied komt. Al begrijp ik wel dat Damso niet de geschikte persoon is voor het WK-lied. Hij rapt wel heel goed maar zijn teksten zijn soms vrouwonvriendelijk. Als ik een artiest mocht kiezen dan zou ik voor een lied gaan met Damso en Zwangere Guy samen, twee Brusselaars.

red, mascotte rode duivels
Red kroop uit een ei tijdens de voorstelling.

En deze week is de nieuwe uitrusting van de Rode Duivels officieel voorgesteld. Een fel geel shirt vervangt de lichtblauwe uitrusting voor uitwedstrijden.

Wat vind jij van de nieuwe shirts, Red en de heisa rond het WK-lied? Laat het gerust weten via de reacties hier onder het artikel.