Ken jij Dino Ben al?

siebe ZW

Mag ik je één van mijn nieuwe vrienden voorstellen? Ben is een plateosaurus, familie van de lange nekken dino diplodocus en hij is een planteneter. Hij is gevonden in Zwitserland. Ben is maar liefst 210 miljoen jaar oud, hij is 6,5 meter lang en voor 80 % compleet.

Het duurde daarom ook 1 jaar om hem in elkaar te puzzelen. De dino is dus niet helemaal compleet want in de schedel en de linker poot ontbreken er een paar botten. Die delen zijn niet gevonden in de mergelmijn of ook wel het “Plateosaurus kerkhof” genoemd.

SM pic 7.png

Misschien zijn ze met een onweer of storm weggespoeld want de archeologen moesten dammetjes maken zodat Ben niet mee gesleurd zou worden door de regen. Ben is ook genoemd naar de paleontoloog (wetenschapper die fossielen en dus ook dino's bestudeert) Ben Pabst die hem gevonden heeft.

En jij kan ook kennis met hem maken want zijn nieuwe thuis is het Museum voor Natuurwetenschappen of Dinomuseum in Brussel. 628 mensen hebben geld ingezameld om hem te verhuizen naar het museum. Je kan hem vanaf nu dus elke dag bezoeken. Fijn toch!

Hier vind je meer informatie om je bezoek te plannen aan Ben.

Lees meer over