Krekels, knapperig en smakelijk

Trix, onze foodie, is niet bang van een krekel meer of minder en proeft voor BRUZZ Ket de nieuwe Kriketreep. Want een tussendoortje met krekels, hoe smaakt dat nu eigenlijk?

trix ZW

Maar voor ze de Kriketreep ook echt proeft, sprak ze eerst met de 'uitvinder' van deze krekelreep. En dat is Michiel.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een reep met krekels te maken?
Michiel:
Mijn zus en ik eten allebei heel graag, wij zijn grote snoepers. We zijn op zoek gegaan naar het perfecte tussendoortje. Het moest gezond, duurzaam, lokaal en vooral lekker zijn.

Wat zit er dan precies in de reep?
Michiel:
Vooral noten, zaden, granen en krekels. Die krekels smaken ook een beetje naar noten en ze zijn super gezond omdat ze vol eiwitten en andere vitaminnen zitten.

Waar komen de krekels vandaan?
Michiel:
Die worden hier in Brussel naast Tour en Taxis gekweekt in een mini boerderij. Ze zijn dus heel lokaal, ze hoeven niet overgevlogen te worden uit een ander land.

trix en michiel krekels
Trix met Michiel, de 'uitvinder' van de Kriket-reep

Krekels zijn niet enkel lekker, ze zijn ook nuttig.
Michiel:
Ja, krekels kunnen ons helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ze zijn veel beter voor het milieu dan koeien. Je hebt er veel minder voedsel en water voor nodig en ze kunnen gekweekt worden op een kleinere oppervlakte.

Wat is de reactie van de mensen als je hen vertelt dat er krekels in de reep zitten?
Michiel:
De meeste mensen schrikken eerst en moeten even nadenken. Hier in Europa zijn we het niet gewoon om krekels te eten. Dus mensen vinden het idee een beetje gek. We hebben heel veel mensen laten proeven en achteraf vonden ze toch heel erg lekker.

Hoe komen jullie aan de naam?
Michiel:
'Kri' is het geluid dat een krekel maakt en 'ket' verwijst naar een Brussels ketje omdat de krekels in de hoofdstad gekweekt worden.

Wil je de nieuwe Kriketreep proeven? Dan moet je nog even geduld hebben, vanaf mei zijn ze te koop in verschillende kleinere winkels.

Wist je dat?

… er in 1 krekelreep ongeveer 20 krekels zitten?

… er in krekels dubbel zoveel ijzer zit dan in spinazie?

… je geen pootjes kan ontdekken in de reep?

… 'cricket' in het Engels, krekel is?

… de krekels amper pijn voelen om ze geen centraal zenuwstelsel hebben?

Trix proeft krekels

Trix sprak niet alleen met de bedenker van de Kriket, ze proefde de krekelreep ook zelf. Hoe haar dat verging zie je in dit filmpje. Smakelijk!

Wat is jouw mening? Ben benieuwd naar wat jullie in de poll hieronder zeggen.