Lezen!

Leestip van Roos: Hotel de grote L

Onze score
Hotel de grote L boekcover
De cover van 'Hotel de grote L'

Dit boek gaat over een jongen genaamd Kos. Hij, zijn drie zussen en zijn papa, wonen in een hotel aan zee. Zijn mama is 3 jaar geleden gestorven.

Opeens krijgt zijn vader een hartaanval en moet hij naar het ziekenhuis.

Kos en zijn zussen (nu ja, zussen, Kos begrijpt niks van meisjes) beslissen om voor het hotel zorgen. Maar eigenlijk had papa gezegd: “Kinderen moeten niet werken, die moeten lol hebben.”

Roos ZW

Ondertussen gebeuren er hilarisch toestanden met het meisje waar hij smoorverliefd op is, genaamt Isabel. Volgens Kos het mooiste meisje van het heelal.

Ze hebben ook 7000 euro schulden te betalen, dus moet er iemand meedoen aan “Miss Noordzee”. Wie zou dat worden?...

Dit vond ik een mooi stukje:

“Als papa dood is, dacht ik, ga ik het hotel redden. Dan ga ik dingen doen waarvan niemand had gedacht dat een jongen van dertien ze kon doen. Ik ga zijn als mama toen ze nog niet ziek was. Ik ga dingen zingend doen. Ik moet mezelf zijn van papa. Ik ga mezelf zijn. Ik ben een zoon van mama en papa en ik kan alles.”

Tijdens het eerste hoofdstuk begreep ik er niks van, maar dat werd tijdens het boek opgelost. Ik vond het een mooi boek want het was grappig en er kwamen veel gevoelens aan bod. Er zitten bijna geen moeilijke woorden in. Het boek gaat over liefde, verdriet en dood.

Ik raad het jullie zeker aan om het te lezen.

Over het boek

titel: Hotel de grote L

Geschreven door Sjoerd Kuyper

Uitgegeven door Lemniscaat

228 pagina's

Omslagillustratie door Marc Suvaal