Nieuw in de stad: een fietsmuseum

Zaterdag 22 september ging het gloednieuwe Velomuseum open aan het kanaal. X-pert Thomas was er als een van de eerste bij om het museum te bezoeken.

expert04 ZW

Mijn hobby is fietsen. Ik heb aan het begin van de schoolvakantie zelfs een fietsstage gedaan. Ik was dan ook heel blij toen ik hoorde dat Brussel een nieuw fietsmuseum krijgt. Ik was er snel bij om een bezoekje te brengen.

Het museum gaat over de geschiedenis van het fietsen in Brussel en België. Er zijn allerlei fietsen uit allerlei verschillende periodes te zien, zoals de driewieler van koning Leopold. Maar ook de "cowboy", dat is een supermoderne fiets, volledig elektrisch en gemaakt in Brussel !

Fietsfabrieken

Vroeger hadden we in Brussel blijkbaar heel veel fietsenfabrieken, nu nog een paar. Op de filmpjes hieronder zie je de curator Mike allerlei interessante weetjes vertellen over het museum.

Snel zijn is de boodschap

Schrijf je zeker in voor een rondleiding als je het museum gaat bezoeken. Het was echt heel erg fijn! Ik hoop dat het fietsmuseum helpt om meer mensen in Brussel te laten fietsen.

Ga snel kijken want het museum is er maar tot eind januari 2019.

Praktisch

Het Velomuseum ligt in het Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel.