Open brief aan de burgemeesters van Brussel

© Ivan Put
mette ZW

Beste burgemeesters van de 19 gemeenten,

Ik ben Mette, (11 jaar) en ik ken niet veel van politiek, maar ik vind het wel heel interessant. Als ik erover lees, blijf ik op de hoogte van wat er allemaal in de wereld gebeurt. En zo kan ik een kijkje nemen in de volwassen wereld.

Ook al ben ik nog jong, toch heb ik een ontzettend belangrijke boodschap, recht uit mijn hart:

Wanneer ik door de Brusselse straten loop, zie ik verschillende daklozen of vluchtelingen zitten zonder geld, zonder eten en, erger, zonder hoop!

Het is misschien niet makkelijk maar geef ze hoop door met hen te praten, hen plezier te geven of laat ze hun verhalen vertellen.

Ik vind dat we er meer aan moeten doen. Door hen op te vrolijken of door bijvoorbeeld elke vrijdag een weggeefmarkt te organiseren waar zij dan spullen kunnen uitkiezen die wij niet meer nodig hebben.

En waarom is het zo moeilijk om hen een dak boven hun hoofd te geven terwijl er zoveel leegstand in Brussel is. Komaan, zij zijn toch ook gewoon mensen zoals jij en ik en hebben toch ook een huis nodig?

Wij hebben hier wel ontzettend veel geluk; wij hebben plezier, hoop, een dak boven ons hoofd en het belangrijkste: een familie.

Ook al ben ik jong en klinkt mijn stem misschien niet zo luid, kunnen jullie toch iets beter jullie best doen om te zoeken naar oplossingen?

Lees meer over