Smullen bij resto Nona

© nonalife.com
trix ZW

In de herfstvakantie ben ik naar een heel leuk restaurantje in hartje Brussel geweest. Het is een pizzarestaurant dat ‘NONA’ heet. Het is nieuw en je vindt het in de Sint-Katelijnestraat dichtbij de viswinkel ‘Noordzee’.

Toen ik binnenkwam werd ik overvallen door de geur van typische beenham, wat logisch was aangezien er een paar ophingen. We werden heel snel bediend en kregen ook heel snel ons eten.

Ik had gekozen voor een pizza margherita met look en oregano (= een Italiaans kruid). De pizza was heel lekker. Alleen vond ik dat de korst een beetje aan de verbrande kant was. Maar het deeg was voor de rest heel goed gebakken.

Ze bakken hun pizza’s 60 seconden op een houtvuur op een hele warme temperatuur en dan gaan ze uit de oven.

Er zijn niet zoveel verschillende soorten pizza’s en ze zijn niet echt speciaal. Maar dit doen ze omdat ze aandacht besteden aan bio en lokale producten. Ze werken zoveel mogelijk met lokale producten.

Het is ook een mooie zaak met lampjes aan de buitenkant en je ziet hoe de pizza’s in de oven gestopt worden omdat er een open keuken is. De mensen die er werken zijn heel vriendelijk en ze spreken vlot Nederlands, Frans en Engels.

Voor mensen met kinderen is dit ook een aanrader, want het is heel de week open van de middag tot tien uur, je wordt heel snel bediend en je hoeft niet te reserveren. En welk kind lust nu geen pizza?

De naam ‘NONA’ komt niet van het Italiaanse ‘nonna’ (oma), maar van het Engelse ‘no name’, omdat ze hun pizza’s en hun eerlijke producten belangrijker vinden dan hun naam.

Ben jij hier ook gaan eten? Schrijf dan wat jij ervan vond in de reacties!

Ciao!

Adres

Sint-Katelijnestraat 17-19, 1000 Brussel